Ezért sajnáltuk meg Joób Mártont, de nagyon!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Iszonyú nehéz lehet neki, és ezt most kivételesen nem cinizmussal mondjuk. Mutatjuk, mire gondolunk.

Joób Mártont nem kell bemutatni a szegedieknek. Nagycsaládos, vallásos, keresztény szegedi; akinek azonban most nagyon nehéz lehet. Belekeveredett ugyanis egy olyan kényszerszövetségbe, ahol érzelmi és fizikai közösséget kell vállalnia:

  • a melegházasságért küzdő Momentumossal
  • cigányozó, zsidózó, rasszista Jobbikossal
  • a Magyarországot lépten-nyomon eláruló, az ország ellen lázító és áskálódó DK-sokkal, valamint MSZP-sekkel.

Keresztény, nagycsaládosként Joób büszkén és joggal hirdeti, hogy a család mindennél fontosabb; ők is minden gyermekük születését csodaként élték meg, és ők maguk is “megújulnak” ilyenkor. Most pedig kénytelen a homoszexuális párok jogaiért, és azért harcolni, hogy ők is házasodhassanak és vállalhassanak gyereket!

Keresztény emberként rendkívül nehéz lehet olyan kirekesztő, szélsőségesen rasszista arcokkal együtt mozogni, mint amilyen a szegedi Jobbik elnöke, aki büszkén értekezett faji kérdésekről és gyártott még prezit is.

Az országot szétromboló; tüntetők közé lövető Gyurcsány Ferenc helyi embereivel is kénytelen jópofizni, hiszen Botka László kénytelen volt kiegyezni Gyurcsánnyal, hiszen kell a segítsége! Nyilván ennek komoly ára lehetett.

Úgy gondoltuk, megkérdezzük Joób Mártont mindezekről, illetve arról, hogyan képes feloldani magában, családjában ezeket az ellentmondásokat, hogyan képes – különösen érzelmileg, elviselni azt, hogy vallásos emberként egy ilyen “szövetség” részese. Nem jutottunk azonban messzire, látatóan rettenetesen kínosan érintette ez az egész az újrázni próbáló képviselőt, akinek mindössze ennyi volt a témához kapcsolódó őszinte mondata:

Ennél többet viszont nem volt hajlandó erről a témáról beszélni!

Ritkán mondunk ilyet, de mi, akkor, ott, abban a pillanatban megsajnáltuk Joób Mártont, amiért ebben az egészben részt kell vennie!

Előző sztori

Viharkárokhoz riasztották a megye lánglovagjait

Következő sztori

Nem tudja a szegedi egyetem, mi folyik a városházán kórházeladás ügyben