Közélet

Ezért sajnáltuk meg Joób Mártont, de nagyon!

Ezért sajnáltuk meg Joób Mártont, de nagyon!

2019. szeptember 9., hétfő
Ezért sajnáltuk meg Joób Mártont, de nagyon!

Iszonyú nehéz lehet neki, és ezt most kivételesen nem cinizmussal mondjuk. Mutatjuk, mire gondolunk.

Joób Mártont nem kell bemutatni a szegedieknek. Nagycsaládos, vallásos, keresztény szegedi; akinek azonban most nagyon nehéz lehet. Belekeveredett ugyanis egy olyan kényszerszövetségbe, ahol érzelmi és fizikai közösséget kell vállalnia:

  • a melegházasságért küzdő Momentumossal
  • cigányozó, zsidózó, rasszista Jobbikossal
  • a Magyarországot lépten-nyomon eláruló, az ország ellen lázító és áskálódó DK-sokkal, valamintMSZP-sekkel.

Keresztény, nagycsaládosként Joób büszkén és joggal hirdeti, hogy a család mindennél fontosabb; ők is minden gyermekük születését csodaként élték meg, és ők maguk is "megújulnak" ilyenkor. Most pedig kénytelen a homoszexuális párok jogaiért, és azért harcolni, hogy ők is házasodhassanak és vállalhassanak gyereket! Keresztény emberként rendkívül nehéz lehet olyan kirekesztő, szélsőségesen rasszista arcokkal együtt mozogni, mint amilyen a szegedi Jobbik elnöke, aki büszkén értekezett faji kérdésekről és gyártott még prezit is. Az országot szétromboló; tüntetők közé lövető Gyurcsány Ferenc helyi embereivel is kénytelen jópofizni, hiszen Botka László kénytelen volt kiegyezni Gyurcsánnyal, hiszen kell a segítsége! Nyilván ennekkomoly ára lehetett. Úgy gondoltuk, megkérdezzük Joób Mártont mindezekről, illetve arról, hogyan képes feloldani magában, családjában ezeket az ellentmondásokat, hogyan képes - különösen érzelmileg, elviselni azt, hogy vallásos emberként egy ilyen "szövetség" részese. Nem jutottunk azonban messzire, látatóan rettenetesen kínosan érintette ez az egész az újrázni próbáló képviselőt, akinek mindössze ennyi volt a témához kapcsolódó őszinte mondata: https://youtu.be/1xSS_O0OajU Ennél többet viszont nem volt hajlandó erről a témáról beszélni! Ritkán mondunk ilyet, de mi, akkor, ott, abban a pillanatban megsajnáltuk Joób Mártont, amiért ebben az egészben részt kell vennie!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.