/

Befejeződött a viharkárok felszámolása Csongrád megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtökön még egy röszkei tanyánál végeztek mentést az egységek, itt egy tanyaépületet veszélyeztetett egy nagy méretű, kidőlt fa törzse – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelem.

Csütörtökön az esti órákban befejeződött a viharkárok felszámolása Csongrád megyében. Ezen a napon harminchat esetben végeztek műszaki mentést a szegedi tűzoltók, a legutolsót káreset helyszínét este nyolc órakor hagyták el az egységek. A legtöbb esetben kidőlt fák és lehasadt faágak várták a tűzoltókat a segélyhívásokban megjelölt helyeken. A szél több tetőszerkezetet is megbontott a városban, a magasban lógó, veszélyes darabokat gépezetes tolólétra segítségével távolították el a szegedi hivatásos tűzoltók. Egy röszkei tanyánál is több órát töltöttek az egységek, itt a tanyaépületre dőlt egy hatalmas fa.

A hétfői vihar után mintegy ezer lakossági bejelentést fogadott az emelt létszámmal működő szegedi főügyelet. Öt szomszédos megye tűzoltói vettek részt a hétfő délutántól csütörtök estig tartó mentésekben. Több mint száznegyven épület rongálódott meg a viharban. Három esetben történt személyi sérülés, a sérültek mentésében a szegedi tűzoltók is közreműködtek.

Péntek reggelig további öt bejelentés érkezett a 112-es segélyhívószámra, ezek felszámolását hajtják végre a szegedi tűzoltók a hét utolsó munkanapján.

Előző sztori

Autómentes napot tartanak Szegeden is

Következő sztori

Nemesi: Hidat építünk Szeged és az ország között