/

Újra foroghat a dorozsmai malom vitorlája

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három évvel ezelőtt szakadt le a kiskundorozsmai szélmalom vitorlája. A felújítást 7 millió forintból készítették el – ismertette Mihálffy Béla önkormányzati képviselő.

A városrész emblematikus építményének vitorlája 2016 májusában, szélcsendben szakadt le. A problémát az okozhatta, hogy egy korábbi felújításkor csak a vitorla felületét kezelték, így a belseje elöregedett és már nem bírta megtartani a fa a súlyát. A lucfenyőből elkészített szerkezet pótlásának költségeit azonban a biztosító nem fizette akkor: álláspontjuk szerint ugyanis ez az anyag nem volt megfelelő erre a célra.

Három éve még úgy tűnt, 2017 tavaszán készülhet el 5,2 millió forintból a javítás, ám ennek az összköltsége 7 millió forintra alakult – mondta Mihálffy Béla, Kiskundorozsma önkormányzati képviselője. A felújítás az örökségvédelmi hivatallal való egyeztetések miatt nyúlt el, ezért készült el csak mostanra a malom. “A hírös malom vitorlája újra foroghat, amit Dankó Pista is megénekelt” – jelentette ki a képviselő.

Előző sztori

Baj van: Már saját hívei sem dőlnek be a Botka-trükknek

Következő sztori

Vécéből építenének vendéglátóhelyet Vásárhelyen