Hírzóna

Tíz irakit találtak egy kamionban a Nagylak-Csanádpalota határátkelőhelyen

Tíz irakit találtak egy kamionban a Nagylak-Csanádpalota határátkelőhelyen

2019. augusztus 9., péntek
Tíz irakit találtak egy kamionban a Nagylak-Csanádpalota határátkelőhelyen

Tíz iraki állampolgárt találtak a romániai határrendészek péntek hajnalban egy török kamionban a Nagylak-Csanádpalota határátkelőhelyen - közölte honlapján a román határrendészet.

A török állampolgár által vezetett, török rendszámú kamion - az iratok szerint - Törökországból Lengyelországba szállított árut, amikor hajnalban Romániából való kilépésre jelentkezett. A határrendészek kockázatelemzés alapján döntöttek a jármű alapos átvizsgálásáról. A raktérben a kartondobozok tetején három férfit, három nőt, és négy gyermeket találtak. Az előzetes vizsgálat során kiderült, mindannyian iraki állampolgárok, és korábban valamennyien menedéket kértek Romániában. Azt közölték, hogy Nyugat-Európába szerettek volna eljutni Magyarországon keresztül. A határrendészek a török sofőr ellen embercsempészet, az iraki bevándorlók ellen tiltott határátlépési kísérlet miatt indítottak vizsgálátot. Ezen a héten már 64 migráns Magyarországra való illegális belépésének a megakadályozásáról adott hírt a román határrendészet.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.