Tavaszra érhet össze az SZRSE

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elkezdte a felkészülést a Szegedi RSE NB I-es férfi-röplabdacsapata. Nusser Elemér, a narancs-feketék vezetőedzője a klub honlapjának adott interjújában elmondta, ősszel várhatóan még tanulófázisban lesz a csapat, tavasszal lehet reális esélyük meccseket nyerni.

– A sportág fizikális szempontból nagyon sokat fejlődött, megfelelő felkészültség és izomtömeg nélkül ezt már nem lehet csinálni. Így felkészülés során az az elsődleges célunk, hogy augusztusban megfelelő erőnléti állapotba kerüljünk – nyilatkozta Nusser Elemér, az SZRSE vezetőedzője a klub honlapjának. A bajnokságra vonatkozó célokat illetően óvatosan, ugyanakkor reálisan fogalmazott a tréner.

– Értelmes célokat kell kitűznünk, például, hogy szettenként legalább 20 pontot szerezzünk. Próbáljuk az ellenfeleket nagy erőbedobásra késztetni, szeretnénk úgy játszani, hogy ne nagyon tudjanak cserélni – fogalmazott.

Nusser elmondta, a Kecskemét és a Kazincbarcika kiemelkedik a mezőnyből, a többi együttes viszont hasonló képességű, mint az SZRSE. – A tavalyi keretünkkel vágunk neki az élvonalnak, bízom benne, hogy megálljuk a helyünket. Az őszi szezon első felében még várhatóan tanulófázisban leszünk, tavasszal lehet reális esélyünk meccseket nyerni – summázta elvárásait.

Hangsúlyozta, erősebb lesz az NB I., mint tavaly, hiszen egyre több külföldi játékos szerepel a csapatokban, de ezzel együtt bízik benne, hogy ha az élcsapatokkal nem is, de az ellenfelek 60 százalékával fel tudják venni a versenyt.

A teljes interjút ITT olvashatja.

(Kiemelt kép: SZRSE)

Előző sztori

Négy csongrádi útszakasz újul meg a Magyar falu program keretében

Következő sztori

Tápai Péter: Ahhoz, hogy meg tudjuk mondani jó-e a tojásrántotta, nem kell tudni tojást tojni