Hírzóna

Szerb kábítószercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

Szerb kábítószercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

2019. augusztus 15., csütörtök
Szerb kábítószercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki közel 20 kg marihuánát próbált meg Magyarország területére csempészni - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a férfi a bűncselekmény elkövetését megelőzően jelentős összegű pénztartozást halmozott fel ismeretlenek felé, s a tartozás kiegyenlítése fejében a vádlott elvállalta, hogy kábítószert csempész Magyarországon keresztül Nyugat-Európába.

Ennek érdekében az ismeretlen megbízói felkérésére kiválasztott egy gépkocsit Szerbiában, amely egyébként olasz honosságú és rendszámú volt, de rövid időn belül egy szerbiai autókereskedésben szerbiai forgalmi rendszámmal látták el. A megbízóktól kapott pénzen azután a gépkocsit a vádlott megvásárolta, felesége nevére íratta, majd ismét átadta a megbízóknak abból a célból, hogy rejtekhelyet alakítsanak ki az autóban a kábítószer csempészése érdekében.

Az átalakítás során az autó első és hátsó üléseinek lábterében a padozat megemelésével egy duplafalu üreget alakítottak ki, mintegy 186 liter térfogattal. Ezt követően a rejtekhelybe elhelyeztek 36 csomag, mindösszesen mintegy 20 kg tömegű marihuánát. A vádlott 2018. október 13. napján reggel 7 óra körül jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a röszkei határátkelőhelyen a fenti gépkocsit vezetve. Az autó átvizsgálása során a kábítószer kereső kutya jelzett, majd a vádlottat előállították a kábítószert pedig lefoglalták.

A vádlott által a Magyarország területére csempészni szándékozott kábítószer mennyisége meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak mintegy kétszerese.

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.