Sport

Szegedi páros lett bronzérmes a Szervátültetettek Világjátékán

Szegedi páros lett bronzérmes a Szervátültetettek Világjátékán

2019. augusztus 27., kedd
Szegedi páros lett bronzérmes a Szervátültetettek Világjátékán

Az 59 ország részvételével megrendezett, XXII. Szervátültetettek Világjátékán a magyar csapat összesítésben az előkelő 8. helyen végzett Newcastleban. Európai országként egyedül csak a házigazda, Egyesült Királyság tudott Magyarország elé kerülni az éremtábla első helyét megszerezve.

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége büszke, hogy versenyzői a rendkívül erős mezőnyben, 11 sportágban, 18 arany-, 26 ezüst-, 33 bronzérmet szereztek. Két világcsúcs is született atlétikában: diszkoszvetésben és súlylökésben. A világversenyen több mint 2300 szervátültetett sportoló vett részt.

A hazai csapatot 54 sportoló — 32 vese-, 9 máj-, 3 kombinált vese- és máj-, 1 tüdő-, 3 szív- és 6 csontvelő átültetett— alkotta, akik 11 sportágban álltak rajthoz, korosztályos bontásban (tenisz, tollaslabda, triatlon, úszás, asztalitenisz, atlétika, kerékpár, bowling, darts, petanque, röplabda).

A magyar szervátültetett válogatott sportolói között szerepelt a szegedi 41 éves Bácsi Bernát,

aki 7 éve csontvelő-transzplantált. Gyermekkora óta sportol, a kedvence mindig az asztalitenisz volt, melyet versenyzőként és edzőként is űz, bár a betegsége miatt néhány évet kénytelen volt kihagyni, majd a transzplantáltak mezőnyében folytatta a versenyzést.

Élete első Világjátékán vett részt, ahol az egyéni asztalitenisz versenyen és a férfi párosok versenyében is az 5-8. helyen végzett, majd vegyespárosban – vesetranszplantált párjával, Szabó Gabriellával – végre a dobogóra állhattak: bronzérmesek lettek. (

Edzője: Simon Viktor.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.