Sport

A hajrában bukott két pontot a Szeged-Csanád GA

A hajrában bukott két pontot a Szeged-Csanád GA

2019. augusztus 11., vasárnap
A hajrában bukott két pontot a Szeged-Csanád GA

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia Gajdos találatával sokáig vezetett, de a hajrában kapott gól miatt csak döntetlent ért el a Szombathelyi Haladás ellen a Merkantil Bank Liga NB II. 3. fordulójában.

Merkantil Bank Liga NB II, 3. forduló Szeged- Csanád Grosics Akadémia – Szombathelyi Haladás 1-1 (1-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző. Vezette: Takács Tamás (Hanyecz Bence, Baghy Csaba, Máyer Gábor)

. Szeged-Csanád Grosics Akadémia:

Takács J. - Germán, Tóth G., Gajdos (Szabó P. 71.), Moga, Pongrácz (Zvara 54.), Oláh, Varga Sz., Mohl, Andorka ( Sóron 76.), Orosz.

Vezetőedző:

Joao Janeiro.

Szombathelyi Haladás:

Gyurján - Tóth D., Tamás (Medgyes - a szünetben), Nyári ( Doktorics 56.), Eszlátyi (Bosnjak 62.), Holdampf, Jagodics, Németh Milán, Németh Márió, Jancsó, Kiss

.Vezetőedző:

Supka Attila

. Gól:

Gajdos (10.) ill. Németh Márió (92.)

Sárga lap:

Tóth G. (67.) ill. Jagodics (44.)

Joao Janeiro:

- Nagyon rossz, hogy nem tudtuk itthon tartani a három pontot. Volt két-három tiszta gólhelyzetünk, de ezeket nem tudtuk kihasználni és az élet megbüntetett minket egy ilyen góllal a hajrában. Ilyen a profi futball. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, kihozták magukból a maximumot. Keményen harcoltak és tették a dolgukat a nagy meleg ellenére is.

Supka Attila:

- Mindkét csapatnak megvolt a lehetősége, hogy eldöntse a maga javára a mérkőzést, ezért úgy gondolom, hogy igazságos döntetlen született.

Online tudósításunk a mérkőzésről:

93. perc:

Itt a vége. Az utolsó pillanatokban kapott góllal elvesztett két pontot a Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

92. perc: Gól! Kiegyenlített a Haladás. Egy jobboldali beadást pont Németh Márió elé öklözött ki az egész meccsen remekül védő Takács. A szombathelyi támadó estében a kapuba juttatta a labdát. Bosszantó gól.

90. perc:

Három perc lesz a ráadás.

86. perc:

Nagy erőket mozgósít a Haladás az egyenlítés érdekében, de a támadásaik rendre elhalnak a szegedi tizenhatosnál.

82. perc:

Kisebb dulakodás alakult ki a pályán, miután egy oldalról elvégzett szombathelyi szabadrúgás során Moga a földre került. Szerencsére már szent a béke.

78. perc:

Kihasználja utolsó cserelehetőségét is Joao Janeiro: Andorka Péter jön le, Sóron Tibor érkezik a helyére.

74. perc:

Kijött a szorításból a hazai csapat, az elmúlt percekben a szombathelyi térfélen folyt a játék.

72. perc:

A frissen beállt Szabó viharzott el a baloldalon, centerezése azonban nem jutott el Andorkához.

71. perc:

Lejön az eddigi egyetlen gól szerzője, Gajdos, a helyén Szabó a folytatásban.

70. perc:

Másodpercekre van csak a labda a szegedi együttesnél, nagyon hosszú lesz így a hátralevő húsz perc.

68. perc:

Egyre jobban nyom a Haladás, ezúttal Jancsó lőhetett a tizenhatosról, a labda a bevetődő védőkről vágódott szögletre.

67. perc:

Tóth Gábor kapott sárgát mezhúzásért.

66. perc:

Andorka eldönthette volna! Germántól indult az akció, amely végén Gajdos ugratta ki százszázalékos ziccerben Andorkát, a rutinos támadó azonban nem tudta átemelni a kilépő Gyurján fölött a labdát. Nagy helyzet volt!

65. perc:

Sor került amásodik félidei ivószünetre. Supka Attila cserével frissíti csapatát: Bosnjak váltja Eszlátyit.

62. perc:

Joao Janeirot figyelmezteti a játékvezető. A hazaiak trénere azt nehezményezte, hogy az imént a partjelző lest jelzett amikor Gajdos ígéretes helyzetben kapta a labdát.

60. perc:

Nem tudja megtartani a labdát a Szeged, kissé beszorult most a hazai együttes, de nincs nagy baj szerencsére.

58. perc:

Zseniális lövés, szenzációs védés! Germán Tamás jó harminc méterről jobbal rászúrta a labdát, Gyurján ujjheggyel a keresztlécre tolta a szemre is tetszetős próbálkozást.

57. perc:

Tóth Dávid élesen középre lőtt labdája nem pattant ki Takácsról, pedig a frissen beállt Doktorics gólra éhesen érkezett.

56. perc:

Kihasználja második cserelehetőségét is Supka Attila: Nyári Patirk hagyja el a pályát, Doktorics Áron érkezik a helyére.

55. perc:

Germán 30 méteres szabadrúgása a kapu mellé tekeredett.

54. perc:

Cserélt Joao Janeiro: Pongrácz jött le, Zvara Dávid állt be a helyére.

52. perc:

Könnyen lehet, hogy ez volt a forduló védése! Az újabb baloldali beadás ezúttal eljutott a csereként beállt Medgyesihez, akinek az ötméteres fejesét földöntúli bravúrral, lábbal kivédte Takács. Ihletett formában a szegedi kapus!

51. perc:

Egy baloldali beadást követően röviden szabadított fel a szegedi védelem, a labda Kiss elé került, aki egy állítást követően ballal tüzelt. A labda lelassult a blokkon így könnyű dolga volt Takácsnak.

49. perc:

Orosz szerzett labdát a jobbszélen, majd robogott le vele egészen az alapvonalig, onnan visszatette Andorkának aki egyből kapura lőtte, Gyurján látványos mozdulattal fölé tolta. 46. perc: Elkezdődött a második félidő. A szünetben cserére szánta el magát Supka Attila, Tamás László helyén Medgyes Zoltán játszik a folytatásban.

18:20: További félidei eredmények: Budaörs-Vác 1-1, Dorog-MTK Budapest 0-1, Soroksár-Nyíregyháza 1-1.

SZÜNET

46. perc:

A játékvezető egyperces ráadást követően lefújta az első játékrészt, amely után Gajdos találatával 1-0-ra vezet a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Szombathelyi Haladás ellen.

44. perc:

Tóth Dávid beadását higgadtan magához ölelte Takács. Egyelőre nagyon magabiztosan véd a hazaiak fiatal hálóőre.

41. perc:

Szépen járatja a labdát a Haladás, de nem tudnak a hazaiak mögé kerülni. A mérkőzés első sárga lapját a vendégek csapatkapitánya, Jagodics kapja.

36. perc:

Eszlátyi sarokrúgása veszélyesen csavarodott középre, Takács azonban hihetetlen magabiztossággal lehúzta a labdát.

33. perc:

Az elmúlt percekben a középpályán zajlott a játék, egyik csapat sem tudott a másik kapuja elé férkőzni.

28. perc:

Eszlátyi baloldali szabadrúgását követően Holdampf fejelt méterekkel a kapu fölé.

25. perc:

Varga baloldali beadásánál nagyot kellett nyújtóznia Gyurjánnak, hogy elhalássza a labdát a berobbanó Gajdos elől.

22. perc:

A játékvezető ivószünetet rendelt el, hiszen a hőmérséklet továbbra is bőven 35 fok felett van.

20. perc:

Egy szombathelyi sarokrúgást követen Jagodics próbálkozott kapáslövéssel, a labda méterekkel a kapu mellett hagyta el a játékteret.

18. perc:

Meleg pillanatokat élt át most a hazai csapat! Előbb Németh Márió tizenhatméteres lövése csattant a kapufán, majd Eszlátyi ziccerénél kellett bravúrt bemutatnia Takácsnak. Felocsúdott a gól utáni sokkból a Haladás!

17. perc:

Nem bírt felszabadítani a szegedi védelem, végül Kiss elé került a labda a tizenhatos előterében, a lövését a saját csapattársa blokkolta, aki ráadásul lesen helyezkedett, így szabadrúgással jöhetnek a hazaiak.

14. perc:

Eszlátyi oldalról elvégzett szabadrúgása nem jelentett veszélyt a szegedi kapura.

10. perc: GÓÓÓL! Vezet a Szeged! Egy sarokrúgást követően Gajdos senkitől sem zavartatva bebólintotta a labdát a kapuba. 1-0

9. perc:

Varga oldalról beívelt szabadrúgása veszélyesen kanyarodott a hosszú oldal felé, Germán elől azonban kicsúsztatta az egyik szombathelyi védő.

7. perc:

Holdampf szerzett labdát a középpályán, majd próbálkozott egy hosszú indítással, de a labdája pontatlan volt a szélen felfutó Kissnek.

4. perc:

Te jó ég, mi maradt ki! Germán és Pongrácz remekül játszott össze a vendégek tizenhatosánál, a szegediek csapatkapitánya belöbbölte a védelem mögé a labdát, Pongrácz pedig ajtó-ablak ziccerben találta magát, Gyurján óriásit védett lábbal. A kipattanót Varga lőtte mellé.

1. perc:

A vendégek kezdték a találkozót. 17:28: Megérkeztek a csapatok a pályára, a hazaiak kék-feketében, míg a vendégek tiszta fehérben futballoznak majd.

17:20: Még csak egy hete megy a bajnokság, de máris a harmadik fordulóban járunk. A kék-feketék az első találkozójukon 3-0-s vereséget szenvedtek a Budafok ellen, szerdán viszont Gajdos duplájával 2-1-re nyertek Balmazújvároson. Az előző idényben még az élvonalban szereplő Haladás eddig mindössze két pontot gyűjtött - a Gyirmóttal és a Siófokkal is 1-1-es döntetlent játszottak a vasiak.

17:16: Nagy szeretettel köszöntjük a szegedma.hu olvasóit a gyulai Grosics Akadémiáról, ahol szűk negyedóra múlva kezdetét veszi a Szeged-Csanád GA - Szombathelyi Haladás mérkőzés a Merkantil Bank Liga NB II. 3. fordulójában. Pokoli hőség uralkodik Gyulán, az árnyékos lelátón 35 fokig kúszott a hőmérő higanyszála.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.