A hajrában bukott két pontot a Szeged-Csanád GA

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia Gajdos találatával sokáig vezetett, de a hajrában kapott gól miatt csak döntetlent ért el a Szombathelyi Haladás ellen a Merkantil Bank Liga NB II. 3. fordulójában.

Merkantil Bank Liga NB II, 3. forduló
Szeged- Csanád Grosics Akadémia – Szombathelyi Haladás 1-1 (1-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző. Vezette: Takács Tamás (Hanyecz Bence, Baghy Csaba, Máyer Gábor).
Szeged-Csanád Grosics Akadémia:
Takács J. – Germán, Tóth G., Gajdos (Szabó P. 71.), Moga, Pongrácz (Zvara 54.), Oláh, Varga Sz., Mohl, Andorka ( Sóron 76.), Orosz. Vezetőedző: Joao Janeiro.
Szombathelyi Haladás:
Gyurján – Tóth D., Tamás (Medgyes – a szünetben), Nyári ( Doktorics 56.), Eszlátyi (Bosnjak 62.), Holdampf, Jagodics, Németh Milán, Németh Márió, Jancsó, Kiss. Vezetőedző:Supka Attila.
Gól:
Gajdos (10.) ill. Németh Márió (92.)
Sárga lap: 
Tóth G. (67.) ill. Jagodics (44.)

Joao Janeiro: – Nagyon rossz, hogy nem tudtuk itthon tartani a három pontot. Volt két-három tiszta gólhelyzetünk, de ezeket nem tudtuk kihasználni és az élet megbüntetett minket egy ilyen góllal a hajrában. Ilyen a profi futball. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, kihozták magukból a maximumot. Keményen harcoltak és tették a dolgukat a nagy meleg ellenére is.

Supka Attila: – Mindkét csapatnak megvolt a lehetősége, hogy eldöntse a maga javára a mérkőzést, ezért úgy gondolom, hogy igazságos döntetlen született.

Online tudósításunk a mérkőzésről:

93. perc: Itt a vége. Az utolsó pillanatokban kapott góllal elvesztett két pontot a Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

92. perc: Gól! Kiegyenlített a Haladás. Egy jobboldali beadást pont Németh Márió elé öklözött ki az egész meccsen remekül védő Takács. A szombathelyi támadó estében a kapuba juttatta a labdát. Bosszantó gól.

90. perc: Három perc lesz a ráadás.

86. perc: Nagy erőket mozgósít a Haladás az egyenlítés érdekében, de a támadásaik rendre elhalnak a szegedi tizenhatosnál.

82. perc: Kisebb dulakodás alakult ki a pályán, miután egy oldalról elvégzett szombathelyi szabadrúgás során Moga a földre került. Szerencsére már szent a béke.

78. perc: Kihasználja utolsó cserelehetőségét is Joao Janeiro: Andorka Péter jön le, Sóron Tibor érkezik a helyére.

74. perc: Kijött a szorításból a hazai csapat, az elmúlt percekben a szombathelyi térfélen folyt a játék.

72. perc: A frissen beállt Szabó viharzott el a baloldalon, centerezése azonban nem jutott el Andorkához.

71. perc: Lejön az eddigi egyetlen gól szerzője, Gajdos, a helyén Szabó a folytatásban.

70. perc: Másodpercekre van csak a labda a szegedi együttesnél, nagyon hosszú lesz így a hátralevő húsz perc.

68. perc: Egyre jobban nyom a Haladás, ezúttal Jancsó lőhetett a tizenhatosról, a labda a bevetődő védőkről vágódott szögletre.

67. perc: Tóth Gábor kapott sárgát mezhúzásért.

66. perc: Andorka eldönthette volna! Germántól indult az akció, amely végén Gajdos ugratta ki százszázalékos ziccerben Andorkát, a rutinos támadó azonban nem tudta átemelni a kilépő Gyurján fölött a labdát. Nagy helyzet volt!

65. perc: Sor került a második félidei ivószünetre. Supka Attila cserével frissíti csapatát: Bosnjak váltja  Eszlátyit.

62. perc: Joao Janeirot figyelmezteti a játékvezető. A hazaiak trénere azt nehezményezte, hogy az imént a partjelző lest jelzett amikor Gajdos ígéretes helyzetben kapta a labdát.

60. perc:
Nem tudja megtartani a labdát a Szeged, kissé beszorult most a hazai együttes, de nincs nagy baj szerencsére.

58. perc: Zseniális lövés, szenzációs védés! Germán Tamás jó harminc méterről jobbal rászúrta a labdát, Gyurján ujjheggyel a keresztlécre tolta a szemre is tetszetős próbálkozást.

57. perc: Tóth Dávid élesen középre lőtt labdája nem pattant ki Takácsról, pedig a frissen beállt Doktorics gólra éhesen érkezett.

56. perc: Kihasználja második cserelehetőségét is Supka Attila: Nyári Patirk hagyja el a pályát, Doktorics Áron érkezik a helyére.

55. perc: Germán 30 méteres szabadrúgása a kapu mellé tekeredett.

54. perc: Cserélt Joao Janeiro: Pongrácz jött le, Zvara Dávid állt be a helyére.

52. perc: Könnyen lehet, hogy ez volt a forduló védése! Az újabb baloldali beadás ezúttal eljutott a csereként beállt Medgyesihez, akinek az ötméteres fejesét földöntúli bravúrral, lábbal kivédte Takács. Ihletett formában a szegedi kapus!

51. perc: Egy baloldali beadást követően röviden szabadított fel a szegedi védelem, a labda Kiss elé került, aki egy állítást követően ballal tüzelt. A labda lelassult a blokkon így könnyű dolga volt Takácsnak.

49. perc: Orosz szerzett labdát a jobbszélen, majd robogott le vele egészen az alapvonalig, onnan visszatette Andorkának aki egyből kapura lőtte, Gyurján látványos mozdulattal fölé tolta.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. A szünetben cserére szánta el magát Supka Attila, Tamás László helyén Medgyes Zoltán játszik a folytatásban.

18:20: További félidei eredmények: Budaörs-Vác 1-1, Dorog-MTK Budapest 0-1, Soroksár-Nyíregyháza 1-1.

SZÜNET 

46. perc: A játékvezető egyperces ráadást követően lefújta az első játékrészt, amely után Gajdos találatával 1-0-ra vezet a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Szombathelyi Haladás ellen.

44. perc: Tóth Dávid beadását higgadtan magához ölelte Takács. Egyelőre nagyon magabiztosan véd a hazaiak fiatal hálóőre.

41. perc: Szépen járatja a labdát a Haladás, de nem tudnak a hazaiak mögé kerülni. A mérkőzés első sárga lapját a vendégek csapatkapitánya, Jagodics kapja.

36. perc: Eszlátyi sarokrúgása veszélyesen csavarodott középre, Takács azonban hihetetlen magabiztossággal lehúzta a labdát.

33. perc: Az elmúlt percekben a középpályán zajlott a játék, egyik csapat sem tudott a másik kapuja elé férkőzni.

28. perc: Eszlátyi baloldali szabadrúgását követően Holdampf fejelt méterekkel a kapu fölé.

25. perc: Varga baloldali beadásánál nagyot kellett nyújtóznia Gyurjánnak, hogy elhalássza a labdát a berobbanó Gajdos elől.

22. perc: A játékvezető ivószünetet rendelt el, hiszen a hőmérséklet továbbra is bőven 35 fok felett van.

20. perc: Egy szombathelyi sarokrúgást követen Jagodics próbálkozott kapáslövéssel, a labda méterekkel a kapu mellett hagyta el a játékteret.

18. perc: Meleg pillanatokat élt át most a hazai csapat! Előbb Németh Márió tizenhatméteres lövése csattant a kapufán, majd Eszlátyi ziccerénél kellett bravúrt bemutatnia Takácsnak. Felocsúdott a gól utáni sokkból a Haladás!

17. perc: Nem bírt felszabadítani a szegedi védelem, végül Kiss elé került a labda a tizenhatos előterében, a lövését a saját csapattársa blokkolta, aki ráadásul lesen helyezkedett, így szabadrúgással jöhetnek a hazaiak.

14. perc: Eszlátyi oldalról elvégzett szabadrúgása nem jelentett veszélyt a szegedi kapura.

10. perc: GÓÓÓL! Vezet a Szeged! Egy sarokrúgást követően Gajdos senkitől sem zavartatva bebólintotta a labdát a kapuba. 1-0

9. perc: Varga oldalról beívelt szabadrúgása veszélyesen kanyarodott a hosszú oldal felé, Germán elől azonban kicsúsztatta az egyik szombathelyi védő.

7. perc: Holdampf szerzett labdát a középpályán, majd próbálkozott egy hosszú indítással, de a labdája pontatlan volt a szélen felfutó Kissnek.

4. perc: Te jó ég, mi maradt ki! Germán és Pongrácz remekül játszott össze a vendégek tizenhatosánál, a szegediek csapatkapitánya belöbbölte a védelem mögé a labdát, Pongrácz pedig ajtó-ablak ziccerben találta magát, Gyurján óriásit védett lábbal. A kipattanót Varga lőtte mellé.

1. perc: A vendégek kezdték a találkozót.

17:28: Megérkeztek a csapatok a pályára, a hazaiak kék-feketében, míg a vendégek tiszta fehérben futballoznak majd.

17:20: Még csak egy hete megy a bajnokság, de máris a harmadik fordulóban járunk. A kék-feketék az első találkozójukon 3-0-s vereséget szenvedtek a Budafok ellen, szerdán viszont Gajdos duplájával 2-1-re nyertek Balmazújvároson. Az előző idényben még az élvonalban szereplő Haladás eddig mindössze két pontot gyűjtött – a Gyirmóttal és a Siófokkal is 1-1-es döntetlent játszottak a vasiak.

17:16: Nagy szeretettel köszöntjük a szegedma.hu olvasóit a gyulai Grosics Akadémiáról, ahol szűk negyedóra múlva kezdetét veszi a Szeged-Csanád GA – Szombathelyi Haladás mérkőzés a Merkantil Bank Liga NB II. 3. fordulójában. Pokoli hőség uralkodik Gyulán, az árnyékos lelátón 35 fokig kúszott a hőmérő higanyszála. 

 

Előző sztori

A sikertelen felvételi lehet mozgósító erejű is

Következő sztori

Máris elromlott Szeged új, 26 millió forintba került nyilvános WC-je