Közélet

Szaunajáratokra és rövid megállóra panaszkodnak a gyálarétiek

Szaunajáratokra és rövid megállóra panaszkodnak a gyálarétiek

2019. augusztus 5., hétfő
Szaunajáratokra és rövid megállóra panaszkodnak a gyálarétiek

Egyik gyálaréti olvasónk szerint reggelente meg lehet sülni a 74-es buszon, mert a járatokon nem üzemel a klíma, az ablakokat pedig nem lehet kinyitni. Szintén problémát jelent, hogy a nemrégiben felújított Cincér utcai megálló három méterrel rövidebb, mint egy csuklós busz, így azokról meglehetősen balesetveszélyes leszállni.

- Élvezhetetlen az utazás a 74-es buszon – kezdte olvasói levelét Zsuzsanna. - Reggelente viszonylag új buszok járnak, de a pici ablakok csukva vannak, a klíma pedig nem megy. Az egyik reggeli 6:30-as járaton konkrétan a fűtés ment. Amikor hazafelé közlekedek, akkor már régi nagy csuklós busz jön, amin legalább jár a levegő, mert a nagy ablakok több-kevésbé nyitva vannak – fogalmazott. Zsuzsanna kiemelte, a Cincér utcai megállót nemrégiben újították fel, de a várakozóhely körülbelül három méterrel rövidebb lett, mint a buszok hossza. Emellett pedig a gaz is benőtte a buszmegállót.

- Sajnos a csuklós buszokról nehéz leszállni, különösen a csatorna utáni első megállónál, a Cincér utcánál. A megálló konkrétan rövidebb, mint a busz, így igazi bokatörő mutatvány leszállni. Üdvözlöm a kivitelezőt! – zárta sorait az olvasó. Nem új keletű dolog, hogy túlságosan rövidre szabnak egy megállót Szegeden:

még februárban megírtuk,

hogy a Tisza Lajos körút felújítása során elméretezték a Honvéd téri megállót, így aki a csuklós busz hátsó ajtaján szállt le, az a saras virágágyásba lépett. Pár nappal a cikkünk megjelenése után kibővítették a megállót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.