Közélet

SMS-ben riasztják az önkéntes tűzoltókat Kisteleken

SMS-ben riasztják az önkéntes tűzoltókat Kisteleken

2019. augusztus 18., vasárnap
SMS-ben riasztják az önkéntes tűzoltókat Kisteleken

Tizenhat önkéntes tette le a tűzoltóvizsgát, ők tavasz óta Kisteleken segítik a hivatásos egységek munkáját. Oltottak már egész nap bálát és hoztak ki égett embert a tanyájáról. Azt mondják, bár nem ez a legideálisabb program, amikor a szabadidejüket kell megtervezni, de jó érzés, hogy segíthetnek a bajban - írja a Délmagyar.

A lap cikkéből kiderül, hogy bár a Kisteleki Polgárőr és Ön­kéntes Tűzoltó Egyesület már 2014 óta létezik, önkéntes tűzoltósága csupán március óta van a városnak, ekkorra lett adott ugyanis minden feltétel ahhoz, hogy dolgozni kezdhessenek. Saját fecskendős autót kaptak, és van egy terepjárójuk is. Az egyesület 30 tagjából 16-an tették le a 40 órás tűzoltóvizsgát, ők tavasz óta több esetben is segítették már a hivatásosok munkáját. – Korábban, például ha ki­­gyulladt egy melléképület, csak néztük, ahogyan leég. Most viszont már tehetünk is, ha a közelben vagyunk. Rá­­adá­sul hamarabb a helyszínen tudunk lenni, mint a más te­­lepülésről érkező segítség, a kisteleki hivatásos tűzoltók munkájába pedig szinte azonnal be tudunk segíteni. Minél többen vagyunk, annál hatékonyabban tudunk dolgozni – foglalta össze motivációjátNagy Gábor. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Karnok Csaba)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.