Közélet

Lezárják vasárnap a röszkei határátkelőt

Lezárják vasárnap a röszkei határátkelőt

2019. augusztus 24., szombat
Lezárják vasárnap a röszkei határátkelőt

A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gyorsítása érdekében ideiglenesen csak a Magyarországra belépők használhatják a röszkei közúti határátkelőhelyet vasárnap napközben - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a rendőrség honlapján. Hozzátették: az autópálya-átkelőn folyamatos a kiléptetés is.

A tájékoztatás szerint vasárnap reggel 7 órától 19 óráig - ahogy szombat délután is néhány órán át történt - csak a belépő forgalom számára nyitják meg a röszkei közúti határátkelőhelyet. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és szerb társszerveinek célja, hogy a belépők forgalmi sávjainak számát tovább növelve csökkentsék a várakozási időt - írták. Hozzátették: a polgárőrség segítségével a határon várakozóknak hűtött vizet biztosítanak.

A kilépő utasok a röszkei autópálya-határátkelőt használhatják Szerbia felé. Ott a kilépősávokból további négyben biztosítanak lehetőséget a belépésre, így a két röszkei átkelőn - a közútin és az autópályán levőn - összesen 17 forgalmi sávon léphetnek be az utasok Magyarországra. A rendőrség a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé a tompai, a tiszaszigeti vagy az ásotthalmi átkelőt javasolta. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között üzemel, ezeket csak szerb és uniós állampolgárok használhatják, autóbuszok kivételével kizárólag személyforgalmi átkelésre. A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és a várakozási időkről a police.hu oldal határinfó rovatában, valamint a rendőrségi útinformációs rendszer (rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.