Látványos drónfelvételen a Szent Gellért Fórum

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az NSO TV stábja látványos drónfelvételeket készített a Szent Gellért Fórumról, amit szerda este Plácido Domingo koncertjével nyitnak meg a közönség előtt.

Mint ismeretes, tavaly áprilisban tették le a Szent Gellért Fórum alapkövét. Az egykori Napfény kemping helyén, mintegy tízhektáros területen labdarugó-stadion, rendezvényközpont, 3 db hibrid műfüves pálya, szabadtéri színpad és lelátó, amfiteátrum, teniszpálya, műanyag borítású grundfocipálya, 3 sávos, 100 méteres futópálya és játszótér épült.

A stadion hosszanti lelátója 3199 férőhelyes, a kapuk mögötti szektorok mindkét oldalon 1921 székkel rendelkeznek. A VIP-lelátó 384, a Bronz lelátó 499-en, a Sky-box lelátó 120 fő befogadására alkalmas. A sajtópáholyban 176 ülőhely található. A stadion teljes kapacitása 8256 fő.

A NSO TV videója a Szent Gellért Fórumról:

A komplexumot szerda este Plácido Domingo spanyol operaénekes, karmester koncertjével nyitják meg a közönség előtt. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia először szeptember 15-én a Csákvár ellen lép pályára az új stadionban. A Nemzeti Sport információi szerint valamikor októberben a KEK-győztes, kétszeres olasz bajnok, hétszeres Olasz Kupa-győztes, európai Szuperkupa-nyertes S.S. Lazióval játszik stadionavató mérkőzést a Joao Janeiro együttese.

Előző sztori

Töltsd újra: Szegeden is terjed a Refill-mozgalom

Következő sztori

Súlyos karambol történt Szentesen