Hírzóna

Kiutasítottak két török férfit, akik a határátkelőn rendőrökre támadtak

Kiutasítottak két török férfit, akik a határátkelőn rendőrökre támadtak

2019. augusztus 10., szombat
Kiutasítottak két török férfit, akik a határátkelőn rendőrökre támadtak

Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé két török férfit - apát és fiát -, mert rátámadtak a jogszerűen intézkedő röszkei határrendészekre - tájékoztatta a Központi Nyomozó Ügyészség szombaton az MTI-t.

A Németországban élő török család augusztus 6-án a röszkei autópálya-határátkelőn kilépésre várakozott. Egyikük szóváltásba keveredett egy motorossal, aki megpróbált eléjük kerülni a sorban, és az öklét rázta a feje közvetlen közelében. Egy rendőr felszólította cselekménye abbahagyására, és eltolta a motorostól. A feldühödött vádlott azonban az őrmester, majd egy másik rendőr ruháját is megragadt, és maga felé kezdte húzni őket, egy harmadik határrendésznek pedig leszakította a rendfokozatjelzőjét. A másik vádlott közben megpróbálta a rendőröket eltolni az apjától. Az őrizetbe vett két török férfi elismerte bűnösségét, az ügyészség pedig két nap múlva már bíróság elé is állította őket. A Szegedi Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a vádlottakat egy év két hónap, másfél évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és egy évre kiutasította őket Magyarország területéről. Az ítélet jogerős.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.