Közlekedés

Két Szeged felé tartó halálkaravánt is lefilmeztek

Két Szeged felé tartó halálkaravánt is lefilmeztek

2019. augusztus 5., hétfő
Két Szeged felé tartó halálkaravánt is lefilmeztek

Az elmúlt napokban két, úgynevezett halál- vagy horrorkaravánt is videóra vettek az M5-ös autópályán. Az utóbbi időben elszaporodott a főleg román sofőrök által vezetett járművek száma, amelyek a közlekedés szabályait megszegve és a többi közlekedőt veszélyeztetve haladtak a sztrádán.

A nyári hónapokban már szinte megszokhattuk, hogy minden hétre jut valami egészen félelmetes videofelvétel olyan autókról, amelyek az autópályán haladva életveszélyt rejtenek magukban. Ezeket a vontatmányokat a média és a köznyelv elnevezte halálkaravánnak vagy horrorkaravánnak. A megdöbbentő felvételek sorozata most újabb két epizóddal folytatódott az M5-ös autópályán. A Budapesti Autósok Közössége Youtube-csatornájára augusztus 2-án került fel az alábbi felvétel, amelyen az látható, hogy egy hálóval rögzítettek egy szállítmányt, amely össze-vissza ingott menet közben. A felüljáró alatt áthaladva csak pár centiméter hiányzott, hogy a rakomány a sztrádára boruljon.

Az esetről a TV2 Tények című műsora is beszámolt. A bejátszásban megszólalt egy vezetéstechnikai szakértő is. Sárvári Zsolt azt mondta, nemcsak balesetveszélyes, hanem tilos is így fuvarozni.

Másnap, augusztus 3-án újabb meghökkentő képsorok kerültek fel a legnépszerűbb videomegosztóra. Az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán egy három autót szállító trailert vontatott egy személygépkocsi.

Az ilyen és ehhez hasonló vontatmányokat rendszerint külföldi, sok esetben román sofőrök vezetik, amellett, hogy saját biztonságukat veszélyeztetik, a közlekedésben résztvevő többi autóst is veszélybe sodorhatják. A horrorkaravánok balesetfaktorát csak növeli, hogy a járművek műszaki állapota is legtöbbször erősen megkérdőjelezhető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.