Politika

Íme a milliárdos és a szervezet, amely pénzeli Szeged újrázni akaró polgármesterét

Íme a milliárdos és a szervezet, amely pénzeli Szeged újrázni akaró polgármesterét

2019. augusztus 25., vasárnap
Íme a milliárdos és a szervezet, amely pénzeli Szeged újrázni akaró polgármesterét
„Hírportálunkat a Szegedi Törvényszék P.21.229/2019/5. sz. ítéletével a következők közlésére kötelezteHelyreigazítás:A 2019. augusztus hó 25. napján megjelent „Íme a milliárdos és a szervezet, amely pénzeli Szeged újrázni akaró polgármesterét” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Pálmai Antal pénzeli szeged polgármesterét és nevét adja közpénzből történő kampányoláshoz, illetve pénzköltéshez”.

Jogilag igen necces közpénzből kampányolni, és bár Botka László háziújságjai ezt napi szinten megteszik, nem árt, ha van a tarsolyban valaki, aki adja a nevét a pénzköltésekhez. Botka László körül van olyan milliárdos, aki tényleg milliárdos és a nevéhez köthető szervezet pénzeli is a szegedi MSZP-s polgármestert.

Botka László saját milliárdosa nem más, mint a Botkát polgármesterjelöltként indító Összefogás Szegedért Egyesület egyik alapítója és első elnöke, a MEDIKÉMIA Zrt többszörös milliárdos vezérigazgatója, Pálmai Antal. Pálmai a rendszerváltáskor még ipari szövetkezetként működő szegedi cég vezetőjeként rövid időn belül levezényelte a jó piaci és gazdasági helyzetben lévő gyár privatizációját. 2010-ben már a

napi.hu

gazdasági szakportál milliárdos listáján bukkant fel 2 milliárdos becsült vagyonával. A MEDIKÉMIA azóta is rendszeresen milliárdos bevételt produkál, 2018-ban éppen több, mint 2,5 milliárd volt a nettó árbevétele. Botka milliárdosa egyébként annyira civil, hogy a 2006-os és 2010-es országgyűlési választásokon is az MSZP megyei listáján kapott helyet, a 2014-es önkormányzati választáson pedig az MSZP, a DK, az EGYÜTT és a Párbeszéd közös listájának 11. helyén

jelölték képviselőnek

. Botka és ál-civil milliárdosa (középen) már 2010-ben aláírták a politikai együttműködésüket.

Botka László saját Facebook oldalán a hirdetéseket papíron biztosan az Összefogás Szegedért Egyesület finanszírozza, és már azelőtt is onnan pénzelték, hogy bejelentette volna indulását. Érdekes, hogy az Ellenzéki Összefogás bejelentése és a kampány előtt pár héttel levették elnöki pozíciójából Pálmait, noha eredetileg 2020-ig kellett volna vezetnie az egyesületet a hivatalos dokumentumok szerint. Helyére az addigi titkár került.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.