Ifj. Szilágyi Árpád: Szeged gyászában nem osztozik a városháza

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Péter László professzor, Szeged díszpolgára 93 éves korában elhunyt július 30-án, kedden. Ifjabb Szilágyi Árpád városvédő felháborítónak tartja, hogy három nappal a szomorú eseményt követően még mindig nem tűzték ki a városházára a fekete zászlót. Update: péntek délután kirakták a sötét lobogót.

A Tiszatáj július 30-án tette közzé a szomorú hírt, miszerint 93 éves korában elhunyt Péter László irodalomtörténész, egyetemi tanár, várostörténész, nyelvész, folklorista, a Tiszatáj folyóirat alapító-névadó szerkesztője, Szeged város díszpolgára. Ifjabb Szilágyi Árpád városvédő felhívta arra a figyelmet, hogy három nappal a szomorú eseményt követően még mindig nem tűzték ki a városházára a fekete lobogót.

Csak az Európai Unió, Szeged város és Magyarország zászlaja lobog a szegedi városháza épületén augusztus 2-án (Fotó: NGV)

– A város saját halottjának tekinti Péter László professzort, ezek után az lenne a minimum, hogy a tiszteletére kitűzik a fekete zászlót a városházára, de ez sajnálatos módon még nem történt meg – kezdte a városvédő. – Meg kell várni, hogy Botka László polgármester úr hazaérjen a nyaralásból, mert ezt csak ő hagyhatja jóvá – tette hozzá.

A városvédő kiemelte, sajnálatosnak tartja, hogy az önkormányzat nem adja meg a kellő tisztelet a város díszpolgárának. – Péter László munkásságáról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni – tette hozzá.

Update: kirakták a sötét lobogót

Úgy tűnik, hogy Botka László távollétében is intézkedett, ugyanis nem sokkal cikkünk megjelenése után kitűzték a fekete zászlót a városházára.

Előző sztori

Gyomorforgató bűz árad a Vértóból

Következő sztori

Felavatták az Árpád és vezérei szoborcsoportot Ópusztaszeren