Sport

Idén is dobogón végeztek a szegedi kézisek a Cell-Cup fesztiválon

Idén is dobogón végeztek a szegedi kézisek a Cell-Cup fesztiválon

2019. augusztus 19., hétfő
Idén is dobogón végeztek a szegedi kézisek a Cell-Cup fesztiválon

Véget ért a XXIII. Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivál. A 17 ország 101 csapatával zajló mérkőzéssorozaton természetesen a szegediek is képviseltették magukat és a tavalyi évhez hasonlóan idén is több dobogós helyezést értek el.

Európa egyik legnagyobb kézilabdatornája zajlott augusztus 11-17 között Veszprémben és környékén. Az 5 településen, 8 csarnokban zajló nemzetközi kézifesztiválon 17 ország 101 csapata mérette meg magát, köztük neves klubcsapatok és nemzeti válogatottak utánpótlás csoportjai is.

Bár a torna során szórakoztató programok várták a résztvevőket (diszkó, szépségverseny), edzőket (állófogadás, hajókázás), vagy az érdeklődők előtt is nyitva álló programok (fergeteges nyitó és zárógála), a nap java részében a sportté és a szakmailag is magas színvonalú mérkőzéseké volt a főszerep. A 4-4 férfi/fiú és női/lány kategóriában, magyar és nemzetközi bírok által felügyelt 341 mérkőzésen pedig összesen 13 000 gólt esett.

Szegedet 2-2 fiú illetve lány csapat képviselte. A 14 és 12 év alatti fiúk kategóriájában a Pick Szeged, ugyan ezen korosztályok lánykategóriájában pedig a Szeged KKSE képviselték a Tisza-parti várost.

A legkisebb fiúk kategóriájában játszó pickesek a bronzmeccsen sajnos 19-10-re alulmaradtak a ráckeveiekkel szemben, így végül lecsúsztak a dobogóról. A 14 év alatt fiúk kategóriájában viszont a Teimel Róbert vezette csapat a D csoportban rögtön győzelemmel indította a tornát, ahol a veszprémi Éles KISE B csapatát verték (28-22). A következő napokon a lett Skriveri (32-12), majd a belga HC Visé BM C csapata is alulmaradt (12-27). Sikeres volt a szerda-csütörtök is, ahol a fiúk ismét verték a Visét, valamint az osztrák Bregenz csapatát is. A péntek délelőtti elődöntő sem fogott ki a a szegedieken, akik az izraeli Nemzeti Csapatot verték. Elfogyott viszont a lendület a Veszprém Arénában játszott döntőre, így az Éles KISE A csapata kerekedett felül.

Miklós Dániel csapata a 12 éven aluli lányok kategóriájának A csoportjában verte a román C.S. Sporting Ghimbavot (19-14), majd a veszprémi Éles, a cseh DHK Pardubice és az ukrán S.S. Strimkiy Miach2-es csapata ellen is győzedelmeskedett. Így az A csoport élén jutott tovább a következő körbe, hogy aztán csütörtökön az 1-4. helyért verje a Büki TK-t. Az izgalmas veszprém arénai döntőben végül a szlovák HC DAC Dunaszerdahely 4 góllal jobbnak bizonyult.

A szintén Miklós Dániel vezette, 14 év alatti lánycsapata a Debreceni SKN-nél (14-25), a cseh DHK Pardubice (23-16), a Budafoki KSE (7-33), az osztrák Bregenz Handball (10-23), a román CS Sporting Ghimbav és C. S. S. Petrosaninál is jobbnak bizonyult. A Bajnok DSE Nemesvámos viszont szoros mérkőzésben 23-20-as eredménnyel erősebbnek bizonyult a Szeged KKSE-nél.

Bár végül aranyérmet nem sikerült hazahozni, a csapatok csupán 4%-át kitevő szegedieknek az érmek 13%-át sikerült megszerezniük, így méltán lehetünk rájuk ismét büszkék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.