Hírzóna

Bakondi: Fokozódik a migrációs nyomás a balkáni térségben

Bakondi: Fokozódik a migrációs nyomás a balkáni térségben

2019. augusztus 12., hétfő
Bakondi: Fokozódik a migrációs nyomás a balkáni térségben

Fokozódik a migrációs nyomás a balkáni térségben és a Málta, illetve Olaszország felé tartó illegális bevándorlás is egyre intenzívebb - értékelte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György azt mondta: most Bosznia, Horvátország és Szlovénia a balkáni migrációs fővonal. Az illegális migráció szemmel látható feszültségeket okoz az érintett országokban, Bosznia és Horvátország között például a migráció feltartóztatásának lehetőségeiről zajlik politikai vita - tette hozzá. Hangsúlyozta: a migrációs főútvonalnak jelenleg nem része Magyarország, de a szerb-magyar határon idén már így is 6500 ember tett kísérletet illegális bevándorlásra. Ez mutatja, hogy szükséges a határkerítés, a rendőri és katonai erők jelenléte és azon jogszabályi lehetőségek alkalmazása, amelyeket a magyar parlament megteremtett - emelte ki Bakondi György.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.