Közélet

Átadták a felújított makói piacot

Átadták a felújított makói piacot

2019. augusztus 17., szombat
Átadták a felújított makói piacot

Mintegy 400 millió forintból újult meg a makói piac. Az avatóünnepségen nagyon sok makói volt kíváncsi, milyen is lett a vásártér. A rendezvény végén galambot röptettek, és minden résztvevő kapott egy csomag ünnepi díszbe öltöztetett fokhagymát - olvasható a Délmagyar cikkében.

– Megtiszteltetés, hogy ilyen sokan kíváncsiak a megújult makói piacra. A városi piac fejlesztése lokálpatrióta kötelességünk és felelősségünk is – mondta beszéde elején Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere. Kiemelte, a fejlesztést még 2014-ben kérték a makói gazdák. – A piac a legfőbb közösségi találkozási helyünk. Lázár János országgyűlési képviselővel és városi képviselőtársaimmal kerestük meg azt a forrást, ami lehetővé tette a beruházást – tette hozzá a polgármester. A Területi Operatív Programból 250 millió forintos pályázati forrást nyert Makó önkormányzata. Ez az összeg azonban kevésnek bizonyult, mivel az igencsak elavult közműveket is ki kellett váltani. Ezért a város további 150 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez, ami így bruttó 400 millió forintból valósult meg. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Kovács Erika)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.