A Budafok ellen rajtol vasárnap a Szeged-Csanád GA

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Budafok ellen kezdi meg vasárnap a Merkantil Bank Liga NB II. küzdelmeit a gyulai Grosics Akadémián. A bajnoki rajtot megelőzően a klub sajtótájékoztatót tartott az új stadionban, amelyen az újságírók mellett a szurkolók is feltehették kérdéseiket.

Remek főpróbát tartott a bajnoki rajt előtt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, amely 12–0-ra legyőzte a harmadosztályú Egert az utolsó nyári felkészülési mérkőzésén. Ennek tükrében érthető módon pozitívan értékelte Joao Janeiro vezetőedző és Germán Tamás csapatkapitány a felkészülési időszakot a Szent Gellért Fórumban tartott sajtótájékoztatón.

Fotó: Kovács Ferenc

– Nagyon fontos, hogy legyen Szegednek egy szép létesítménye, jó szurkolótábora és hogy a város visszakerüljön a profi futball térképére, oda, ahova való – kezdte Joao Janeiro, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vezetőedzője.  – A játékosokat kellene kérdezni az alapozásról, ők érzik igazán, hogy mennyire volt sikeres. Mindig kemény a felkészülési időszak, de eddig minden jól ment. Sok pozitívum volt a játékunkban, de azért van még min javítani – fogalmazott a tréner. Kiemelte, a csapat erényére válhat, hogy a tavalyi keret 70 százaléka megmaradt.

Germán Tamás csapatkapitány szerint is kemény alapozást tudhat maga mögött a gárda, de úgy véli, hogy a befektetett munkának meglesz a gyümölcse.

– Az edzőmérkőzéseink jól sikerültek, egy vereség és egy döntetlen mellett a többit megnyertük. Ráadásul még a felkészülés elején kaptunk ki, sok próbajátékos lépett akkor pályára. Sajnáljuk azokat, akik távoztak tőlünk, de szerencsére minőségi játékosok érkeztek a helyükre. Kíváncsian várjuk az első mérkőzést – zárta gondolatait Germán.

Fotó: Kovács Ferenc

 Kizárják a Balmazt?

A hét elején a Magyar Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy az elsőfokú licencadó bizottsága több másodosztályú klub esetében folytatott vizsgálatot, és a Balmazújvárostól megvonta az NB II-es licencet – értesült a csakfoci.hu. A sorsolás értelmében a szegediek a második fordulóban a két éve még az NB I-ben szereplő Balmazújváros otthonába látogatnak. Lévai Ferenc, a Szeged Csanád GA sajtófőnöke elmondta, a klub egyelőre még nem kapott tájékoztatást a szövetségtől a mérkőzéssel kapcsolatban. 

A sajtótájékoztatón a szurkolók is feltehették kérdéseiket, a fanatikusok elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy milyen lesz a csapat színösszeállítása az idei szezonban.

– A tradíciókat tiszteletben tartva szeretnénk új fejezetet nyitni. A hazai mezen a kék-fekete-fehér színek fognak dominálni, de a harmadik számú dressz esetében szerepet kap a zöld szín is – árulta el Lévai Ferenc, a Szeged-Csanád GA sajtófőnöke.

A szegediek augusztus 4-én, vasárnap 17:30-kor a Budafokot látják vendégül a gyulai Grosics Akadémián. Mint ismeretes, Joao Janeiro együttese szeptember 15-én, a Csákvár ellen lép először pályára az új stadionban.

Előző sztori

Tűzhelyen felejtett étel okozott riadalmat Szegeden

Következő sztori

Modernizált és légkondicionált Tatra villamos jár tesztüzemben Szegeden