Sport

A Budafok ellen rajtol vasárnap a Szeged-Csanád GA

A Budafok ellen rajtol vasárnap a Szeged-Csanád GA

2019. augusztus 1., csütörtök
A Budafok ellen rajtol vasárnap a Szeged-Csanád GA

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Budafok ellen kezdi meg vasárnap a Merkantil Bank Liga NB II. küzdelmeit a gyulai Grosics Akadémián. A bajnoki rajtot megelőzően a klub sajtótájékoztatót tartott az új stadionban, amelyen az újságírók mellett a szurkolók is feltehették kérdéseiket.

Remek főpróbát tartott a bajnoki rajt előtt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, amely 12–0-ra legyőzte a harmadosztályú Egert az utolsó nyári felkészülési mérkőzésén. Ennek tükrében érthető módon pozitívan értékelte Joao Janeiro vezetőedző és Germán Tamás csapatkapitány a felkészülési időszakot a Szent Gellért Fórumban tartott sajtótájékoztatón.

Fotó: Kovács Ferenc

– Nagyon fontos, hogy legyen Szegednek egy szép létesítménye, jó szurkolótábora és hogy a város visszakerüljön a profi futball térképére, oda, ahova való – kezdte Joao Janeiro, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vezetőedzője. – A játékosokat kellene kérdezni az alapozásról, ők érzik igazán, hogy mennyire volt sikeres. Mindig kemény a felkészülési időszak, de eddig minden jól ment. Sok pozitívum volt a játékunkban, de azért van még min javítani – fogalmazott a tréner. Kiemelte, a csapat erényére válhat, hogy a tavalyi keret 70 százaléka megmaradt. Germán Tamás csapatkapitány szerint is kemény alapozást tudhat maga mögött a gárda, de úgy véli, hogy a befektetett munkának meglesz a gyümölcse. – Az edzőmérkőzéseink jól sikerültek, egy vereség és egy döntetlen mellett a többit megnyertük. Ráadásul még a felkészülés elején kaptunk ki, sok próbajátékos lépett akkor pályára. Sajnáljuk azokat, akik távoztak tőlünk, de szerencsére minőségi játékosok érkeztek a helyükre. Kíváncsian várjuk az első mérkőzést – zárta gondolatait Germán.

Fotó: Kovács Ferenc

Kizárják a Balmazt?

A hét elején a Magyar Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy az elsőfokú licencadó bizottsága több másodosztályú klub esetében folytatott vizsgálatot, és a Balmazújvárostól megvonta az NB II-es licencet –

értesült a csakfoci.hu

. A sorsolás értelmében a szegediek a második fordulóban a két éve még az NB I-ben szereplő Balmazújváros otthonába látogatnak. Lévai Ferenc, a Szeged Csanád GA sajtófőnöke elmondta, a klub egyelőre még nem kapott tájékoztatást a szövetségtől a mérkőzéssel kapcsolatban.

A sajtótájékoztatón a szurkolók is feltehették kérdéseiket, a fanatikusok elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy milyen lesz a csapat színösszeállítása az idei szezonban. – A tradíciókat tiszteletben tartva szeretnénk új fejezetet nyitni. A hazai mezen a kék-fekete-fehér színek fognak dominálni, de a harmadik számú dressz esetében szerepet kap a zöld szín is – árulta el Lévai Ferenc, a Szeged-Csanád GA sajtófőnöke. A szegediek augusztus 4-én, vasárnap 17:30-kor a Budafokot látják vendégül a gyulai Grosics Akadémián. Mint ismeretes, Joao Janeiro együttese szeptember 15-én, a Csákvár ellen lép először pályára az új stadionban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.