Közélet

A babaváró támogatás a legnépszerűbb Csongrád megyében

A babaváró támogatás a legnépszerűbb Csongrád megyében

2019. augusztus 19., hétfő
A babaváró támogatás a legnépszerűbb Csongrád megyében

Népszerűek Csongrád megyében is a családvédelmi akcióterv támogatási lehetőségei. A járási hivatalok és a kormányablakok néhány napon belül kiadják a szükséges jogviszony-igazolásokat - számolt be a Rádió7.

Juhász Tünde kormánymegbízott elmondta, a babaváró támogatás a program legnépszerűbb eleme, ennek felvétele érdekében csak Csongrád megyében több mint 2000 kérelem érkezett a hivatalba eddig. A családi otthonteremtési kedvezmény kiterjesztésére, vagyis a falusi csok felvételére is több mint 550 igényt nyújtottak be, a jelzáloghitelek elengedési támogatására 367 kérelem, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására pedig 378 jelentkezés érkezett a megyei kormányablakokhoz. Ezzel összefüggésben a kormánymegbízott megjegyezte, a támogatási igényléseket a kereskedelmi bankoknál kell elindítani, ezután kapcsolódik be a kormányhivatal. - Minden várakozást felülmúló érdeklődés van Csongrád megyében ezekre a támogatásokra. A legnépszerűbb a babaváró támogatás. Ez az a támogatási lehetőség, ahol a házaspároknál a feleségnek 18 és 41 év közötti életkorúnak kell lenni és valamelyiküknek, akár a férjnek, akár a feleségnek, három év biztosítási jogviszonnyal kell rendelkeznie - fogalmazott Juhász Tünde.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.