Hírzóna

34 migránst próbált meg Magyarországra csempészni egy török férfi

34 migránst próbált meg Magyarországra csempészni egy török férfi

2019. augusztus 23., péntek
34 migránst próbált meg Magyarországra csempészni egy török férfi

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a török férfival szemben, aki tavaly szeptemberben 34 illegális határátlépő Románia területéről történő csempészésében működött közre.

A vádirat szerint a kamionsofőrként dolgozó vádlott 2018. szeptember 6. napján éjfélt valamivel megelőzően Romániában, az autópálya temesgyarmati parkolójában vett fel a rakterébe 34 személyt, köztük 27 férfit, 2 nőt és 5 gyermeket, akik kurd nemzetiségű iraki állampolgárnak vallották magukat.

Az illegális határátlépőket a vádlott ismeretlenül maradt segítői szállították az autópálya parkolójába, valamint felvezető autókkal és az erre a célra biztosított telefonokkal is segítették a vádlottat a cselekmény elkövetésében. A román–magyar határ átlépését követően a vádlott által vezetett kamiont mélységi ellenőrzés alá vonták és a ponyvarögzítő zsinór sérülésének okán a rakterét is felnyitották.

A raktérben talált egyik személy sem rendelkezett a Magyarországra történő belépéshez szükséges okmányokkal, valamint előzetesen megállapodtak az embercsempészekkel abban, hogy pénz megfizetéséért szállítják őket Nyugat-Európába, jellemzően Németországba, Svájcba és Hollandiába.

A Makói Járási Ügyészség a vádlottat bűnszervezetben, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.