Sport

Újra edzésbe álltak a PC Trade Szeged játékosai

Újra edzésbe álltak a PC Trade Szeged játékosai

2019. július 23., kedd
Újra edzésbe álltak a PC Trade Szeged játékosai
Kipihenten, feltöltődve és motiváltan érkeztek a PC Trade Szeged női kézilabdacsapatának játékosai a szezon első edzésére hétfő délután. Nyáron változott a csapat kerete és a kispadon is váltás történt, de bemutatkoznia nem kellett senkinek- régi-új ismerősök köszöntek egymásnak.

Korábban megírtuk, hogy a PC Trade Szegedet egy ezüstéremhez és egy nyolcadik helyhez segítő vezetőedző, Vojkovics Gyula az élvonalba feljutott Szent István SE-től kapott ajánlatot. Hosszas mérlegelés után ezt elfogadta, így a megkezdett munkát Zsadányi Sándor folytatja majd. Őt ismerősként köszöntötték a lányok, eddig az utánpótlásban dolgozott, de a felnőtteknél is besegített korábban, nincs olyan játékos akivel nem dolgozott még. Ahogy korábban Vojkovics Gyula esetében, úgy nála is az elsődleges cél, hogy a csapat és vezetőedző együtt fejlődjön. Ebben segítségére lesz majd Laluska Balázs, aki szakmai igazgatóként az utánpótlás mellett a felnőttek munkáját is segíti majd, illetve operatív igazgatónk, Vadkerti Attila is szerepet kap majd a lányok felkészítésében. Az első edzésekről Laluska Balázs igazoltan hiányzik majd, edzői továbbképzésen vesz részt Spanyolországban

A szezon végén a vezetőség arra törekedett, hogy a megkezdett munka zökkenőmentesen folytatódjon és a csapat előrébb lépjen az új idényben is. Ennek egyik fontos eleme volt, hogy a játékoskeret együtt maradjon és folytathassák a megkezdett munkát. Az előző évi keretből öt játékos máshol folytatja a pályafutását: a kapus Cseh Roberta és a beálló Gindeli Panna Orosházára igazolt, Maláti Dóra Kecskemétre szerződött, Horváth Dorina kettős igazolással védett Szegeden, őt visszarendelte a Békéscsaba, illetve a jobbszélső, Takács Kitti egy sérülés miatt befejezte az aktív pályafutását.

Az új érkezőknél fontos szempont volt, hogy szegedi, vagy szegedi kötődésű játékosok legyenek és az utánpótlásból is több tehetséges fiatalnak is egyre fontosabb szerepet szánnak a felnőtt keretben. A kapuba visszatér Dobó Mónika, aki a tavalyi szezonban a Kecskemét játékosa volt. Érkezésével egyértelműen megnyugtató megoldást találtak a tavalyi évben kritikus kapusposztra. Beállóban Mikó Grétát sem kellett bemutatni az öltözőben, ő is egy év után tért vissza Algyőről. Franyó Laura Dunaújvárosból jött haza, saját nevelésű játékosra az ifjúsági csapatban is számíthatnak- rajta kívül még nyolc fiatal is a felnőtt kerettel készül a jövőben.

"A legfontosabb feladatunk az volt, hogy a együtt tudjuk tartani a csapatot és ezt sikerült megoldani. Az érkező játékosokkal erősebbek lettünk és sikerült megfelelnünk annak a célunknak is, hogy a legszegedibb csapat legyünk. A szakmai stábban történt változások is terveinknek megfelelően alakultak, Zsadányi Sándor fiatal, tehetséges szakember, aki megérett arra, hogy a felnőtteknél bizonyítson. Laluska Balázs érkezése pedig nem csak az első csapat munkájában jelent majd sokat, az utánpótlásunk is erősödött vele. Lalával együtt mindketten folyamatosan segítjük majd a lányok munkáját, de a vezetőedzőnk, azaz a főnök Zsada lesz. Nagyon erős lesz idén a keleti csoport mezőnye, többen is a feljutást tűzték ki célul. Mi azt szeretnénk, hogy előrelépjünk játékban, ezzel is lépésről-lépésre építve a jövő csapatát. Azt tavaly már bebizonyítottuk, hogy a táblázat első felében végzett gárdák ellen is tudunk nyerni, ebből idén sem szeretnénk engedni."- összegezett az első edzés után Vadkerti Attila, a PC Trade Szeged operatív igazgatója.

A lányok augusztus közepéig edzésekkel készül a szezonra Szegeden, majd jönnek az edzőmeccsek és pályára lépnek a hagyományos orosházi tornán is.

A PC Trade Szeged kerete(dőlt betűkkel az ifjúsági csapatban is szerephez jutó játékosok):
Kapusok:Dobó Mónika,Gyovai Sára, Fehér Ivon
Mezőnyjátékosok:Miklós Kitti, Szécsi Rebeka, Zsikó Zsanett, Bató Lili, Speth Evelin, Csoknyai Nóra, Szabó Fanni, Vér Viktória, Mikó Gréta,Frányó Laura, Balog Dóra, Szöllősi Zsófia, Zsemberi Zóra, Tóth Sarolta, Kovács Szolanzs, Lantos Szabina Melinda

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.