Közélet

Szili Katalin: Magyarország felelősséget visel minden magyarért 

Szili Katalin: Magyarország felelősséget visel minden magyarért 

2019. július 31., szerda
Szili Katalin: Magyarország felelősséget visel minden magyarért 

Magyarország felelősséget visel minden magyarért, éljen bárhol a világban, és ebben nagyon jó partnere a kormánynak a Rákóczi Szövetség - hangoztatta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott szerdán Sátoraljaújhelyen, a szövetség összmagyar anyanyelvi táborában.

Kiemelte: 2010-től a kormányzat olyan nemzetpolitikát visz, amely konszenzust hozott az állampolgárság megadásában, a választójogban, az autonómiában, a nemzeti összetartozásban. Szili Katalin a Rákóczi Szövetség programjára utalva azt mondta: ebben a táborban érzékelhető az egy nemzethez tartozás.

A politikus fontosnak nevezte, hogy a fiatalok megőrizzék "identitásunk alapját", a magyar nyelvet.

Kijelentette: az identitás hozzásegít ahhoz, hogy a jövőnek is "megőrizzük magyarságunkat, a magyar nemzethez tartozásunkat". Ehhez a magyar kormány minden segítséget megad mind a Kárpát-medencében, mind a diaszpórában - tette hozzá a miniszterelnöki biztos, leszögezve: erős Magyarország áll mindenki mellett.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.