Nemesi Pál: Elhúztak Szeged mellett

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Botka László kihívója, Nemesi Pál független polgármester-jelölt szerint akár három, de legfeljebb négy év alatt elkészülhet a harmadik Tisza-híd, ha zöld utat kap a projekt – mondta a Délmagyarban hétfőn megjelent interjúban.

Hosszas gondolkodás előzte meg Nemesi indulását – idézte fel a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. “Sokat beszélgettem a barátaimmal és a helyi gazdasági szereplőkkel is erről. A kérdés legelőször tavasz elején vetődött fel komolyabban, a végső elhatározást pedig nem sokkal azután hoztam meg” – számolt be.

“Nagyon szeretem ezt a várost, itt élek csaknem 50 éve, ide nősültem, itt élnek a gyerekeim, unokáim, és még a szülei­met is ide költöztettem. Viszont egyvalami – mint gazdasági szakembert –, elkeserít: Szegedben sokkal több lehetőség van annál, mint amit a jelenlegi vezetés ki tud hozni belőle” – fogalmazott. Nemesi ezután kitért a megye és a város közlekedési, valamint turisztikai jellegzetességeire: szerinte a megye infrastrukturális és természeti adottságaival többet kellene elérni és úgy véli, a szegedi városvezetés bátortalan gazdaságpolitikát folytat.

“Azt gondolom, ha zöld lámpát kapunk, akkor legkevesebb három, de maximum négy év alatt megépülhetne az új híd. A költségeket uniós forrásokból, a kormány támogatásaiból, és persze saját erőből teremtenénk elő” – összegezte dióhéjban a harmadik Tisza-híd ügyéről.

A polgármester-jelölt az ELI-vel kapcsolatban fogalmazott meg éles kritikát a városvezetésről. “Ha valamit nem szabad így csinálni, az éppen az ELI. A környezetében tervezett fejlesztéseknek, így például irodáknak, inkubátorházaknak már régen meg kellett volna épülniük. Mire ezek készen lesznek, addigra a most világszínvonalú központ egyszerűen amortizálódik” – véleményezte a lézerközpont és az önkormányzat viszonyát.

A teljes interjút ITT olvashatják.

Előző sztori

Átadták a felújított Szentmihályi bölcsődét Szegeden

Következő sztori

Több helyen is jelentősek a késések a szegedi tömegközlekedésben

Legutóbbi hasonló cikkek