Politika

Nemesi Pál: Elhúztak Szeged mellett

Nemesi Pál: Elhúztak Szeged mellett

2019. július 8., hétfő
Nemesi Pál: Elhúztak Szeged mellett

Botka László kihívója, Nemesi Pál független polgármester-jelölt szerint akár három, de legfeljebb négy év alatt elkészülhet a harmadik Tisza-híd, ha zöld utat kap a projekt – mondta a Délmagyarban hétfőn megjelent interjúban.

Hosszas gondolkodás előzte meg Nemesi indulását – idézte fel a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. "Sokat beszélgettem a barátaimmal és a helyi gazdasági szereplőkkel is erről. A kérdés legelőször tavasz elején vetődött fel komolyabban, a végső elhatározást pedig nem sokkal azután hoztam meg" – számolt be. "Nagyon szeretem ezt a várost, itt élek csaknem 50 éve, ide nősültem, itt élnek a gyerekeim, unokáim, és még a szülei­met is ide költöztettem. Viszont egyvalami – mint gazdasági szakembert –, elkeserít: Szegedben sokkal több lehetőség van annál, mint amit a jelenlegi vezetés ki tud hozni belőle" – fogalmazott. Nemesi ezután kitért a megye és a város közlekedési, valamint turisztikai jellegzetességeire: szerinte a megye infrastrukturális és természeti adottságaival többet kellene elérni és úgy véli, a szegedi városvezetés bátortalan gazdaságpolitikát folytat. "Azt gondolom, ha zöld lámpát kapunk, akkor legkevesebb három, de maximum négy év alatt megépülhetne az új híd. A költségeket uniós forrásokból, a kormány támogatásaiból, és persze saját erőből teremtenénk elő" – összegezte dióhéjban a harmadik Tisza-híd ügyéről. A polgármester-jelölt az ELI-vel kapcsolatban fogalmazott meg éles kritikát a városvezetésről. "Ha valamit nem szabad így csinálni, az éppen az ELI. A környezetében tervezett fejlesztéseknek, így például irodáknak, inkubátorházaknak már régen meg kellett volna épülniük. Mire ezek készen lesznek, addigra a most világszínvonalú központ egyszerűen amortizálódik" – véleményezte a lézerközpont és az önkormányzat viszonyát.

A teljes interjút ITT olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.