Sport

Minden éremből jutott a magyaroknak a racicei korosztályos Eb 1000 m-es számaiban 

Minden éremből jutott a magyaroknak a racicei korosztályos Eb 1000 m-es számaiban 

2019. július 13., szombat
Minden éremből jutott a magyaroknak a racicei korosztályos Eb 1000 m-es számaiban 

Három érmet nyertek a magyar kajak-kenusok a racicei korosztályos Európa-bajnokság 1000 méteres versenyein szombat délelőtt.

A magyar szövetség tájékoztatása alapján a kajakos Csikós Zsóka kezdte az éremszerzést, aki az ifjúsági lányoknál magabiztos győzelmet aratott. A fiúknál az U23-as korosztályban Béke Kornél is kiválóan kajakozott, ez pedig a harmadik helyre volt elég. A harmadik magyar érmét a Majoros Mátyás, Nyerges Áron ifjúsági kajakpáros szerezte, amely ezüstérmes lett. A Koleszár Mátyás, Németh Viktor (K-2 U23) páros a negyedik, Posta Réka (K-1 U23) az ötödik, Fejes Dániel (C-1 U23) és a Lelovics Dávid, Bakó Tamás (C-2 U23) kettős egyaránt a hatodik, a Kollár Kristóf, Hodován Dávid (C-2 ifi) egység pedig a nyolcadik helyen zárt. Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány kiemelte: több számban nem a válogatók győztesei indultak, illetve indulnak az Eb-n, mégis nagyon jó döntésnek tartja, hogy ezzel a kerettel neveztek. "Az ő szereplésükkel fel tudjuk mérni a nemzetközi mezőnyt, és tudunk kalkulálni, hogy az első vonalba tartozó versenyzőink mire számíthatnak majd a világbajnokságon" - mondta. Hozzátette: Csikós Zsóka "fantasztikus győzelme" mellett Béke Kornél harmadik helye nála "igazi szenzációnak számít", valamint nagy dolognak tartja a Majoros, Nyerges páros ezüstérmét is. Szombaton délután a 200 méteres középfutamokat rendezik Racicében, vasárnap pedig a két rövidebb táv döntői következnek.

Kiemelt képünk illusztráció.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.