Gazdaság

Megdőlt az áramfogyasztási csúcs Csongrádban

Megdőlt az áramfogyasztási csúcs Csongrádban

2019. július 4., csütörtök
Megdőlt az áramfogyasztási csúcs Csongrádban

Egy adott pillanatban soha nem volt még akkora áramfogyasztása Magyarországnak, mint múlt csütörtökön. Azon a napon a Csongrád megyében is szolgáltató NKM villamos­energia-elosztónál is rekord született - olvasható a Délmagyar cikkében.

Új történelmi rekordot ért el Magyarország nyári villamos­energia-fogyasztása az elmúlt héten csütörtökön a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító adatai szerint. A társaság kiemelte: a valaha mért legnagyobb rendszerterhelési adatot 13 óra 15 perckor regisztrálták. Az idei nyári fogyasztási rekord nem csak az előző évihez képest magasabb, a 6633 megawattos csúcsérték 176-tal több, mint az eddigi maximum, amit még 2015. július 8-án mértek. Csongrád megyében is szolgáltató NKM villamosenergia-elosztó területén is megdőlt június 27-én a korábbi, 2017. augusztus 4-én mért 786 megawattos nyári rekord. Az új csúcsterhelés 811 megawatt volt csütörtökön. – A legnagyobb napi fogyasztást is ezen a napon mérték munkatársaink 16 ezer 594 MWh-val – írta kérdéseinkre válaszolva az NKM kommunikációs osztálya. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.