Közélet

Kormányzati támogatásból épül futópálya Szegeden

Kormányzati támogatásból épül futópálya Szegeden

2019. július 4., csütörtök
Kormányzati támogatásból épül futópálya Szegeden

Tizenkét önkormányzat kap összesen 450 millió forint támogatást futópálya építéséhez - jelentette be Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerdán Budapesten.

Elmondta: az idei országos futópálya-építési programra eredetileg 350 millió forintot tervezett a kormánybiztosság, de annyi jó pályázat érkezett, hogy 100 millió forinttal felemelték a keretet. A kormánybiztos a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) javaslatát elfogadva döntött; Baja, Esztergom, Fót, Gödöllő, Hajdúböszörmény, Kecskemét, Pápa, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, illetve két budapesti kerület, Óbuda és Kőbánya nyert el támogatást. Az idén elindított program célja a húszezer lakosnál nagyobb településeken legalább egy kilométer hosszú, 120 centiméter széles futópálya kialakítása. A támogatáshoz az önkormányzatoknak 50 százalék saját forrást kell biztosítaniuk, így összesen több mint 900 millió forintból épülnek az aktív életmódot ösztönző beruházások - ismertette a kormánybiztos. Révész Máriusz közölte azt is, hogy volt még három olyan pályázat, amely mindenképpen érdemes a támogatásra. A 2020-as központi költségvetés elfogadása után ez a három, a kormánybiztos által meg nem nevezett önkormányzat is megkapja a támogatást a jövő évi keret terhére, ezeket a szerződéseket a jövő év elején kötik majd meg.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.