Hírzóna

Hétvégén több mint 300 ezren lépték át a határt Csongrádban

Hétvégén több mint 300 ezren lépték át a határt Csongrádban

2019. július 22., hétfő
Hétvégén több mint 300 ezren lépték át a határt Csongrádban

Több mint 302 ezer utazó használta a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik csaknem 95 ezer járművel lépték át az országhatárt. A várakozási idő Röszkén elérte a három órát, máshol jellemzően egy órás sor volt - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A hétvégén a röszkei autópálya-határátkelőt használók száma meghaladta a 125 ezret, míg Csanádpalotát 122 ezren vették igénybe. A legtöbben utóbbi átkelőt használták szombaton, akkor több mint 51 ezer utas választotta átlépésre. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket teljes kapacitáson működtette. A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a legkritikusabb időszak kilépő irányban július második fele, amikor hétvégente jelentős torlódás alakulhat ki az átkelőhelyeken. Azt követően mindkét irányban megnövekedett forgalom várható, majd augusztus utolsó két hetében már a belépő forgalom lesz erősebb.

A nyári idegenforgalmi időszakra tekintettel meghosszabbított nyitvatartással dolgozik a Röszke- és az Ásotthalom Közúti Határátkelőhely.

Az átkelők július 22-től július 29-ig 7 és 22 óra között fogadják az utasokat. A többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik Csongrád megyében. Így a Röszke- és a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhely 24 órában, a Kiszombor- és Nagylak Közúti Határátkelőhely szintén egész nap, míg a Tiszasziget Közúti Határátkelőhely 7 és 19 óra között működik Fontos hangsúlyozni, Tiszaszigeten és Ásotthalmon csak szerb és uniós utasok tudnak átlépni! A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók. Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget, Ásotthalom vagy Röszke Közúti Határátkelőhely felé kerülni. Akik Romániába szeretnének menni, választhatják a kiszombori vagy battonyai határátkelőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.