Közlekedés

A MÁV feltúrja a síneket: jönnek a vonatpótlók és a késések a szegedi vonalon

A MÁV feltúrja a síneket: jönnek a vonatpótlók és a késések a szegedi vonalon

2019. július 24., szerda
A MÁV feltúrja a síneket: jönnek a vonatpótlók és a késések a szegedi vonalon

Augusztus 9-től már nem biztosított a vonattal történő átszállás nélküli eljutás Szegedről a Balatonra, mert pályakarbantartási munkálatok miatt Kiskunfélegyháza és Cegléd között vonatpótló autóbuszok szállítják majd az utasokat. A Budapest-Szeged viszonylatban is késésekkel kell számolni.

2019. augusztus 09-től 2019. augusztus 25-ig Nyársapát–Városföld állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Cegléd–Szeged vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Cegléd-Kiskunfélegyháza állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A vágányzár alatt a megszokott csatlakozások nem minden esetben biztosítottak -

közölte a MÁV

.

A pályakarbantartási munkálatok érintik az Aranyhíd Expressz, a Szeged-Keszthely járatot is, ami

eredetileg

június 25. és augusztus 25-ig biztosított volna átszállás nélküli utazási lehetőséget Szegedről a Balatonra és vissza (naponta egy-egy alkalommal). Most azonban annyiban módosul a menetrend, hogy a vágányzár miatt augusztus 9. és 25. között Kiskunfélegyházától Ceglédig vonatpótló autóbuszok szállítják majd az utasokat, akiknek így már átszállást kell végrehajtaniuk, ha a Balatonhoz szeretnének lejutni. A korlátozás egyben azt is jelenti, hogy kerékpárt sem lehet szállítani, mivel azt az autóbuszra nem lehet felvinni. A MÁV bejelentése hatással lesz a Szeged-Budapest és a Budapest-Szeged vonalon óránként közlekedő vonatokra is, hiszen az azokra felszálló utasok is számolhatnak azzal, hogy vonatpótló buszra kényszerülnek Kiskunfélegyháza és Cegléd között, és valószínűsíthetően késésekkel is kalkulálni kell. A MÁV ügyfélszolgálatán nem tudták megmondani, hogy mennyivel később futnak majd be a szerelvények az állomásokra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.