Valóban az online személyi kölcsön a jövő?

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mindenki volt már olyan élethelyzetben, hogy valamilyen okból kifolyólag pénzre volt szüksége. Pontosabban nem állt rendelkezésre elegendő pénze valaminek a megvásárlásához. Legyen szó autóvásárlásról, lakásfelújításról, vagy akár családi ház felépítéséről.

Az emberek nagy része ilyen helyzetben azt csinálja, hogy bemegy a bankfiókba és kivárja a sorát. Aztán a banki tanácsadótól tájékozódik a lehetőségekről. Amennyiben kevés információt kap, vagy a lehetőségek nem tetszenek, akkor elmegy egy másik bankhoz és ott megteszi ugyanazt. Aztán egy harmadikba és így tovább, amíg meg nem találja a számára ideális megoldást.

Vannak helyzetek, amelyekben nincs is más lehetőség. Egy ingatlanfedezetű építési vagy lakásvásárlási hitelnél, vagy CSOK igénylésnél mindenképpen meg kell jelenni a bankfiókban, minimum egy előszűrés végett.

Ha viszont valaki nem lakáshitelben gondolkodik, csupán egy szabad felhasználású hitelt

szeretne felvenni, akkor már jóval egyszerűbb helyzetben van. A hitelintézetek weboldalain nemcsak a különböző hiteltermékek részleteit tüntetik fel, hanem lehetőséget adnak az igénylés online beadására is. Ezután pedig telefonon keresztül folytatódik a folyamat, végül a bankfiókban személyesen találkoznak és kötik meg a kölcsönszerződést, majd ezt követi a folyósítás.

A fentiek után felmerül a kérdés, hogy van-e ennél gyorsabb és egyszerűbb megoldás? A válasz: igen!

Ezzel a megoldással rögtön időt takarítunk meg

Az eredeti, bankfiók-látogatós megoldáshoz képest a félig online ügyintézéssel is már rengeteg időt takaríthat meg az igénylő. Viszont van ennél is ideálisabb megoldás. A banki ajánlatok összehasonlítására szakosodott cégek, vagyis a pénzügyi összehasonlító weboldalak aggregálva mutatják be rengeteg bank és egyéb hitelintézet ajánlatait. Ezáltal nincs szükség arra, hogy az összes bank weboldalát végig kelljen nézni, elegendő egy honlapon megadni a hitelkalkulátorba a kívánt paramétereket (hitelösszeg, futamidő, jövedelem), és pillanatokon belül megjelennek az ajánlatok, melyekre rákattintva már közvetlenül a bank honlapján lehet folytatni az igénylési folyamatot.

Egyértelműen az online személyi kölcsön a jövő

A következő fokozat pedig már a fentieknél is többet tud. Ez pedig nem más, mint az online hitel, esetünkben az online személyi kölcsön.

A jogszabályi háttér változásával lehetővé vált az ügyfelek online formában történő azonosítása (videohívás segítségével). Ez pedig lehetővé tette a hitelintézetek számára azt, hogy megjelenjenek a teljesen online igényelhető kölcsönök.

Éppen ezért nem véletlen, hogy már olyan pénzügyi összehasonlító weboldal is működik a magyar piacon, amelyik kizárólag az online kölcsönökre fókuszál. Az instacash.hu személyi kölcsön kalkulátora például csak ilyen hiteleket mutat meg az érdeklődőknek. Az online kölcsönök segítségével a hiteligénylők rengeteg időt takaríthatnak meg és az idő manapság mindenki számára egyre fontosabb, tehát egyértelműen ez lesz a jövő.

(X)

Előző sztori

Forgalmi fennakadás a 7-es trolibusz vonalán

Következő sztori

Két arany és egy ezüst a csütörtök délelőtti kajak-kenu döntőkben

Legutóbbi hasonló cikkek