Közélet

Nem bírják a rohamot a szegedi klímaszerelők

Nem bírják a rohamot a szegedi klímaszerelők

2019. június 17., hétfő
Nem bírják a rohamot a szegedi klímaszerelők

Szinte lehetetlen olyan klímaszervizeléssel foglalkozó szakembert találni Szegeden, aki belátható időn belül szabad időpontot tud biztosítani. Rengeteg a munkájuk, 3-4 hetes várólistákkal kell számolni.

Háromszorosára nőtt a ventilátorok, mobilklímák iránti kereslet az utóbbi napokban, erről több áruház is beszámolt az MTI-nek. A legnagyobb számban évről évre az egyszerű asztali és álló ventilátorok fogynak, de ezek eladása döntően a legforróbb napokra korlátozódik, mint nem tervezett szükségmegoldás. Az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak a padló-, oszlop-, valamint a kültéri permetventilátorok is. A mobilklímákkal kapcsolatban érdemes tudni, hogy azokat minimum évente egyszer, nagyobb porterhelésnek kitett helyeken évente kétszer ajánlott tisztítani, ugyanis a nem megfelelően karbantartott és használt klíma az autókban, az irodákban, közösségi terekben és otthonunkban egyaránt komoly veszélyeket rejthet magában. A klímaberendezésben, a szellőzőrendszerben, a szűrőkön és a légkezelő gépekben, valamint a légcsatornában felhalmozódott porban megtalálható mikroorganizmusok különböző megbetegedéseket, például allergiát, asztmát okozhatnak.

Rossz hír a szegedeieknek, hogy városunkban egy hónapos várólistával kell számolnia annak, aki mobilklíma tisztítását, gázzal való feltöltését vagy a berendezés szervizelését szeretné megrendelni. "Hogy a héten? Teljességgel kizárt, leghamarabb július második hetében." "Hetekre előre teljesen be vagyunk telve" - ilyen és ehhez hasonló mondatokkal fogadták megkeresésünket szegedi szakemberek.

A szegedma.hu féltucat klímaberendezés szerelésével, szervizelésével foglalkozó céget, egyéni vállalkozót hívott fel telefonon, és egybehangzóan azt közölték, 3-4 hétre előre minden időpont foglalt.

Egyetlen egy olyan egyéni vállalkozóval sikerült beszélnünk, aki elvállalt munkát, de ő előre közölte, a munkavégzés egyhetes intervallumban éjszaka (éjfél körül) történik. Magyarán mondva, még ő sem tudja pontosan, melyik nap fog ráérni, de ha lesz szabad időpontja, éjfél körül még bevállal munkát. Akinek egészségügyi vagy egyéb okokból nem áll módjában a klímaberendezés használata, teregessen frissen mosott, vizes ruhákat a hálószobába, vagy használja az antik görögök bevált módszerét: napközben és éjszaka is tegyen nedves lepedőket a zárt ablakok elé. További jó tanácsok az

egeszsegkalauz.hu

-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.