Közélet

Milliókkal támogatják a civileket Kiszomboron

Milliókkal támogatják a civileket Kiszomboron

2019. június 5., szerda
Milliókkal támogatják a civileket Kiszomboron

A kiszombori önkormányzat az idei esztendőben is biztosít anyagi segítséget a településen működő civil szervezetek számára - számolt be a Rádió7.

Szegvári Ernőné polgármester a rádiónak elmondta: ahogy korábban, így most is pályázniuk kellett erre a támogatásra a civileknek. A költségvetésből összesen 3,7 millió forintot különítettek el erre a célra. A sikeresen pályázók részére már át is utalták a pénzt. A legtöbbet – 2,3 milliót – a sportkör kapta, mert ők tartják fent a sportpályát. A polgárőrök is részesültek a segítségből, 200 ezerből vehetnek maguknak formaruhát. Szegvári Ernőné arról is beszámolt, hogy a fogorvosi rendelő eszközfejlesztésére 2,6 millió forintot ad az önkormányzat. Hat kisgyermek számára pedig segítséget nyújtanak abban, hogy részt tudjanak venni a nyári makói művésztelepi foglalkozásokon. A Rónay-sírkertet pedig szeretnék települési tulajdonba venni. Jelenleg az állam kezeli ezt a területet, de a teljes felújítás után jóval könnyebb lenne a karbantartás, ha azt helyben tudnák megoldani, s nem mindig Budapestről kellene megszervezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.