Krimi

Harci kutyák támadtak egy kislányra az újszegedi Erzsébet ligetben

Harci kutyák támadtak egy kislányra az újszegedi Erzsébet ligetben

2019. június 29., szombat
Harci kutyák támadtak egy kislányra az újszegedi Erzsébet ligetben

Otthonról elszökött két kutya támadt több emberre, köztük egy 12 éves kislányra az újszegedi Erzsébet ligetben a múlt hétvégén. A 12 éves Emma azóta retteg a kutyáktól. A rendőrség kutyával való veszélyeztetés miatt feljelentette a kutyák gazdáját - írja a Délmagyar.

– Az újszegedi Ligetben kosárlabdáztunk két kislányommal, a 12 éves Emmával és a 9 éves Zsuzsival, amikor két véreb rontott be. A békésnek induló vasárnap este életünk legrosszabb emléke lett – beszélt a portálnak a majdnem tragédiával végződő kutyatámadásról a gyerekek édesanyja, Váraljai Anna. Az egyetemi oktató elmondása szerint kora este két harci kutya szaladt be a pályára, és az egyik rávetette magát a nagyobbik lányára. – Leteperte a földre, tépte, cibálta, marcangolta, ahol csak érte. Tehetetlennek éreztem magam, kiabálva kértem segítséget, de nem tudtuk leszedni lányomról az állatot – mesélte Anna, aki egy labdával tudta egy rövid időre elterelni a megvadult kutya figyelmét. A kislány sebeit végük a gyermeksebészeten látták el. Az anyuka a rendőröktől megtudta, hogy miután elmenekültek, a kutya megkergetett egy kocogót, majd megtámadott egy anyukát és a kisfiát, akiket szintén kórházba kellett szállítani. A kutyákat végül befogták a rendőrök. A gazda is előkerült; őt Anna felismerte, hiszen a Facebookon szegedi kutyás csoportokban már több bejelentés érkezett arról, hogy a kutyák máskor is elszöktek. A gazda is előkerült; őt Anna felismerte, hiszen a Facebookon szegedi kutyás csoportokban már több bejelentés érkezett arról, hogy a kutyák máskor is elszöktek. – Azóta is kötözésre járunk, gyerekpszichológus foglalkozik a gyerekkel, aki azóta fél a kutyáktól. Feljelentést tettem gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt – tette hozzá Anna, aki azt szeretné, ha a felelőtlen kutyatartók megértenék, hogy ha a hatóságok nem is szentelnek kellő figyelmet gondatlanságuknak, a társadalom elítéli őket. A rendőrség tájékoztatása szerint a vihar miatt megriadt két kutyát befogták, majd átadták a tulajdonosnak. A Szegedi Rendőrkapitányság a tulajdonos ellen veszélyeztetés kutyával szabálysértés miatt feljelentést a jegyzőnél. (

via

Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.