Közélet

Fertőtlenítenek az elöntött makói városrészekben

Fertőtlenítenek az elöntött makói városrészekben

2019. június 27., csütörtök
Fertőtlenítenek az elöntött makói városrészekben

A néhány nappal ezelőtti óriási felhőszakadás miatt Makó két városrészében, Honvédban és Vertán-telepen is több ingatlanba betört a víz.

Tóthné Balázs Andrea, az Egyesített Népjóléti Intézmény vezetője a Rádió 7-nek elmondta: az önkormányzat a BarZak Kft.-t bízta meg a víz levonulása utáni fertőtlenítéssel. Felhívják az érintett területeken élőket, hogy ásott kútból ne fogyasszanak vizet, illetve elkezdték a személyes fertőtlenítőszerek kiosztását is. Tóthné Balázs Andrea kiemelte: a szociális munkások járják a két városrészt és nem csupán felmérik a károkat, hanem a személyes fertőtlenítőszer használatáról tájékoztatót is átadnak. Két helyszínen, a Honvéd és a Pajzs, valamint a Bethlen és a Bimbó utca kereszteződésében 20 óráig lajtoskocsikból vételezhetnek vizet a lakosok. A BarZak Kft. nem csupán a helyszínen fertőtlenít, hanem összeszedi a szőnyegeket és azokat a telepükön megtisztítják, majd visszaviszik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.