Félrevezette a hatóságot Botka László titkárnője

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hamis vád és a hatóság félrevezetése miatt feljelentést tett Botka László, Szeged MSZP-s polgármesterének titkárnője ellen Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója – írja a Magyar Nemzet.

Mint ismert, a jogász még 2016 májusában a Cserepes sori piac kereskedőinek érdekében vitt petíciót Botka Lászlónak, a csongrádi megyeszékhely első emberének a szegedi városházára. Amikor be akart lépni a polgármester irodájába, az előtérben elállták az útját, majd a hivatal rendőrt hívott. Botka László titkárnője ugyanis azt állította, hogy a jogász két kézzel megfogta és ellökte. A rendőrök előállították Szabó Bálintot, és garázdasággal gyanúsították meg.

Az ügyészség napokon belül megszüntette az eljárást, mert olyan kamerafelvételek kerültek elő, amelyek cáfolták Botka titkárnőjének állításait. A felvételek ismeretében a nő is módosította vallomását, de aztán mégis bíróságra vitte az ügyet, ahol a napokban a megismételt elsőfokú eljárásban ismét felmentették Szabót.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Ezek voltak a SZEOL legemlékezetesebb meccsei – videók

Következő sztori

Ellopta kollégája kocsiját egy domaszéki munkás