Írjon nekünk

Sport

Edzőváltás a PC Trade Szegednél

/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Komoly lehetőséget kapott Vojokvics Gyula a PC Trade Szeged vezetőedzője. Az edzői pályafutását Szegeden kezdő tréner az élvonalbeli ajánlatot kapott és fogadott el.

Vojkovics Gyula az idei másodosztályú bajnokság aranyérmeséhez, a Szent István SE csapatához szerződik. A fiatal tréner 2018 januárjában vette át a PC Trade Szeged felnőttcsapatának irányítását, mint pályakezdő, fiatal és az utánpótlásban remek munkát végző edző. Az előző szezonban, a Bakó Botond által megkezdett munkát folytatva, ezüstérmes helyen zárt a lányokkal, majd az új bajnokságra kapott igazán nagy feladatot: egy fiatal, de ütőképes csapatot kellett építenie. Az ősz ugyan ráment az építkezésre, de a tavaszi szezon már egyértelműen megmutatta, hogy remek szakmai munka folyik a csapatnál. Vojkovics 36 bajnoki és kupameccsen ült a PC Trade Szeged kispadján, 19 győzelem, 5 döntetlen és 12 vereség volt a mérlege.

“Váratlanul élt a SZISE megkeresése, nem terveztem, hogy elmegyek Szegedről.”-vázolta döntése hátterét Vojkovics Gyula- “Át kellett gondolnom és gondolnunk a családommal is, a lányom csak 2 hónapos, de végül úgy döntöttünk, hogy elfogadom az ajánlatot. Nagyon jól éreztem magam Szegeden, a csapatnál, szerettem együtt dolgozni a lányokkal. A megkeresés is egyértelműen azért jött, mert egy jól, olykor talán erőn felül is teljesítő csapatot építhettem, amiben remek partner volt minden játékos. Az új edzőnek egy olyan csapatot hagyok itt, amellyel én is nagyon szívesen dolgoznék tovább. Fiatalok, nagyon szeretik a kézilabdát, úgyhogy jó lesz velük dolgozni.”

A klubvezetés büszke arra, hogy egy “saját nevelésű” edző ilyen lehetőséghez jut, azonban a pótlásáról is gondolkodniuk kell. Erről már megkezdték a tárgyalásokat.

“Nem volt bennem egy csepp rossz érzés sem, amikor Gyula felhívott a hírrel. Gratuláltam neki és örülök, hogy ilyen lehetőséget kapott.”- mondta Vadkerti Attila, a PC Trade Szeged stratégiai igazgatója- “Az, hogy a vezetőedzőnket egy élvonalbeli együttes hívta dolgozni, bizonyítja, hogy jó úton járunk és folytatnunk is kell ezt az utat. Az előző bajnokságban megkezdett munkát folytatjuk, célunk nem változott. Döntően szegedi játékosokból álló, fiatal és ütőképes csapatot szeretnénk építeni, amelyik eséllyel pályázik majd az élvonalbeli szereplésre is. Keretünkben kevés változás lesz, így az új vezetőedzőnk remek alapokkal kezdheti a munkát. A tárgyalásokat megkezdtük, rövid időn belül bejelentjük, hogy ki lesz az aki átveszi a csapat irányítását.”- tette hozzá.

Vadkerti Attila elmondta még, hogy a játékoskeretben kevés mozgás várható nyáron, néhány játékos cserélődik csupán, a csapat július utolsó heteiben kezdi meg a felkészülést az új szezonra.

Kommentek

Sport

Bennmaradt az élvonalban a Szent Mihály

/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nyolc góllal bizonyultak jobbnak a Vidinél.

Tovább olvasom

Hírzóna

Női kézilabda-vb: a második kalapból várják a sorsolást a magyarok

/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

A magyar női kézilabda-válogatott a második kalapból várja a decemberi, kumamotói olimpiai kvalifikációs világbajnokság jövő pénteki sorsolását. A német szövetség (DHB) honlapja szerint a magyarok biztosan nem kerülhetnek azonos csoportba Dániával, Norvégiával és Svédországgal. A sorsolásra jövő pénteken, magyar idő szerint 9 órától kerül sor Tokióban, a 24 csapatos világbajnokságot pedig november 30. és december […]

Tovább olvasom

Sport

Tősgyökeres szegedi edző a férfi vízilabdacsapat kispadján

/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál