Kultúra

Detektívjáték és játszóház is lesz Szegeden a Múzeumok éjszakáján

Detektívjáték és játszóház is lesz Szegeden a Múzeumok éjszakáján

2019. június 18., kedd
Detektívjáték és játszóház is lesz Szegeden a Múzeumok éjszakáján

Detektívjátékkal, játszóházzal és tárlatvezetésekkel várják az érdeklődőket a

Múzeumok éjszakáján Szegeden június 22-én, szombaton. A Móra Ferenc Múzeum felújítása miatt idén a Fekete ház, a Klauzál téri Interaktív élménytér és a Kass Galéria lesz a programok központja.

Noha a Móra Ferenc Múzeum felújítás alatt áll, a szegediek nem maradnak Múzeumok éjszakája nélkül 2019-ben sem: június 22-én, szombaton 18 és 24 óra között várják az érdeklődőket megszokott és új helyszíneken a belvárosban. A Fekete házban a folyamatos tárlatvezetéseken kívül egy izgalmas detektívjátékot is kiválthatnak a látogatók: csapatban dolgozva kell egy bűntényt felderíteniük. A nyomok a Fekete ház kiállításai mellett Szeged belvárosának különböző pontjain vezetnek keresztül, míg a játékosok végül eljutnak a megoldáshoz. A játékot a Múzeumok Éjszakája után, egészen év végéig lehet majd játszani a Fekete házból indulva. A Fekete ház melletti téren kézműves foglalkozásokon várkaput, ókori harcost, bástya-lámpást és további tárgyakat lehet készíteni este 9 óráig. A Kass Galériában tárlatvezetéseket tartanak, valamint a Kass-Biblia-Szentek kiállítás kapcsán képes vagy illusztrált bibliákat várnak, melyeket összehasonlíthatnak majd a látogatók Kass János illusztrációival. A Klauzál téri Interaktív élménytér, azaz a „Torta” is nyitva tart egészen éjfélig: a kiállítótérben egy Szeged történetéről szóló filmmel és izgalmas digitális játékokkal várják az érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.