/

Török embercsempész akadt fenn Ásotthalomnál

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Tömörkény, 2018. június 7. Rendõrök a Csongrád megyei Tömörkény határában 2018. június 7-én. Egy autós bejelentése alapján a település környékén keresnek egy elkóborolt medvét, amelyet június 4-én Abony, másnap Kocsér, 6-án pedig Tiszaalpár határában láttak. MTI Fotó: Donka Ferenc

A Csongrád megyei nyomozók őrizetbe vettek egy török férfit, aki egy honfitársának segített az országhatár jogellenes átlépésében.

A gyanúsítottat május 12-én 8 óra 20 perckor igazoltatták egy német honosságú Ford C-Max vezetőjeként Ásotthalom külterületén, miután a határzár intelligens jelzőrendszere jelzést küldött. Az ellenőrzés során a járőrök megállapították, hogy az autóban levő egyik utas a jogszerű magyarországi tartózkodását hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A sofőrt a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. Őrizetbe vétele mellett ellene embercsempészés bűntett miatt indult eljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Az illegális migránst a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Előző sztori

Sorozatos késésre panaszkodnak a tápéi utasok

Következő sztori

Magányos albán migránst fogtak Röszkénél