Hírzóna

Török embercsempész akadt fenn Ásotthalomnál

Török embercsempész akadt fenn Ásotthalomnál

2019. május 13., hétfő
Török embercsempész akadt fenn Ásotthalomnál

A Csongrád megyei nyomozók őrizetbe vettek egy török férfit, aki egy honfitársának segített az országhatár jogellenes átlépésében.

A gyanúsítottat május 12-én 8 óra 20 perckor igazoltatták egy német honosságú Ford C-Max vezetőjeként Ásotthalom külterületén, miután a határzár intelligens jelzőrendszere jelzést küldött. Az ellenőrzés során a járőrök megállapították, hogy az autóban levő egyik utas a jogszerű magyarországi tartózkodását hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A sofőrt a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. Őrizetbe vétele mellett ellene embercsempészés bűntett miatt indult eljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. Az illegális migránst a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.