/

Több éjszakai járat lesz, viszont nem lesz 13-as busz

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A móravárosiak igényeit mostohán kezeli a városvezetés, pedig az idős emberek ezzel a járattal tudnának közvetlenül eljutni a Mars térre és a 2-es kórházba – írja a Délmagyar.

A lap cikke szerint megváltozik a 76-os busz vonala Szentmihály irányába hétfőtől, most már a Katona József utca és a Szabadkai út között nem a Móravárosi körutat, hanem a Cserepes sort érintik majd, így a Katona József utcában található megállóhelyet megszüntetik, a Cserepes sorra helyezik át, ahol a 90-es autóbuszok szoktak megállni.

A járatok menetideje egy perccel több lesz majd, a menetrend nem változik. A Mars tér irányába közlekedő járatoknál nem lesz változás. Korábban írtunk arról, hogy a Momentum több éjszakai járat indítását kezdeményezte, ezt támogatta az önkormányzat, így május 13-tól a 91E, a 92E, a 93E és a 94E jelzésű buszokból hajnali 1-kor, 2-kor és 3-kor is indul majd, a részletes menetrend a DAKK Zrt. oldalán érhető el. Mindez 10 millió forintba kerül a városnak – derült ki a pénzügyi bizottság ülésén.

Érdekes viszont, hogy az önkormányzat a Momentum kérésének eleget tett, míg a KDNP 13-as busz visszaállítására tett javaslatát figyelmen kívül hagyja.

További részletek ITT olvashatók.

 

Előző sztori

Hat szegedi tudóst választottak az MTA tagjai közé

Következő sztori

Tapintható kiállítás nyílik Vásárhelyen