Kultúra

Temesvári tehetséges fiatalok mutatkoznak be Szegeden

Temesvári tehetséges fiatalok mutatkoznak be Szegeden

2019. május 15., szerda
Temesvári tehetséges fiatalok mutatkoznak be Szegeden

A XXIV. Bánsági Magyar Napok keretében nyílik kiállítása a nyolc éves temesvári rajztehetségnek, Szűcs Petrának csütörtökön, 15 órakor a szegedi kormányhivatal aulájában. A rendezvénnyel a szervezők egyrészt a Bánságban születő magyar értékeket népszerűsítik és juttatják el egymáshoz határon innen és túl, másrészt pedig ráirányítják a figyelmet arra, hogy az idei esztendő a Külhoni magyar gyermekek éve.

A Temesvári Magyar Nőszövetség szervezi már a megalakulása évétől a Bánsági Magyar Napok közművelődési rendezvénysorozatot, amely a kezdeti szerény, helyi jellegű eseményből a térség jelentős műsorfolyamává nőtte ki magát, amely május 9-19. között, több helyszínen, Temesváron, Szegeden, Lugoson, Nagyszentmiklóson, Igazfalván, Pusztakeresztúron és Szapáryfalván zajlik. A szegedi esemény, Szűcs Petra kiállítása lehetőséget teremt arra, hogy bemutatkozhasson a temesvári Bartók Béla Líceum több tehetséges diákja is. Petra még csak nyolc éves, de máris több országos és nemzetközi rajzpályázat győztese. A Magyarországon szervezett „Magyarnak lenni - Magyarok a szórványban” című rajzverseny volt az első, amelyen részt vett (akkor még nem töltötte be a hetedik évét) és első helyezést ért el.

Ezzel az alkotással utasított maga mögé mindenkit Szűcs Petra

A második sikerét hét évesen, a Rex Kutyaotthon Alapítvány rajzversenyén érte el. A legfrissebb eredménye, a Toyota Románia által szervezett „Álomautó” című országos rajzverseny volt, ahol a 8-11 éves kategóriában első lett, a nyertes munkák most Japánban várják a nemzetközi zsűrizést, amelyre szeptemberben kerül sor. Az anyag, amely most Szegeden két hétig látható lesz, egy válogatás főleg a 2018-as készült munkáiból. A kiállítás megnyitóján verset mond Borbély Apor Levente, aki ötödikes létére már több országos versmondó verseny első helyezettje és különdíjasa. Ősz óta szerepel a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Micimackó című előadásában, ahol ő alakítja Róbert Gidát. Közreműködik még az iskola 7.- 8. osztályos diákjaiból alakult együttes, a Sleepin’ Insomnia is, tehát igazi összművészeti élményben lehet részük az érdeklődőknek, akiket dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és Szász Enikő színművész, a Temesvári Nőszövetség elnöke mellett Farkas Imre, Temesvár alpolgármestere is köszönt majd.

Helyszín:

Csongrád Megyei Kormányhivatal aulája, Szeged, Rákóczi tér 1.

Időpont:

2019. május 16. 15 óra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.