Hírzóna

Semjén: Nemzetűségükről tettek tanúságot a határon túli magyarok

Semjén: Nemzetűségükről tettek tanúságot a határon túli magyarok

2019. május 26., vasárnap
Semjén: Nemzetűségükről tettek tanúságot a határon túli magyarok

Nagyon magasnak minősítette az európai parlamenti (EP-) választás részvételi arányát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke vasárnap nem sokkal a szavazókörök zárása után újságíróknak.

Az Európai Parlament magyar tagjainak választásán 18.30-ig a jogosultak 41,74 százaléka adta le szavazatát a magyarországi szavazókörökben a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.Semjén Zsolt a kormánypártok eredményvárójának helyszínén, a budapesti Bálna rendezvényközpontban köszönetét tolmácsolta "minden magyarnak". Kiemelte: nagyszerű dolog, hogy ennyivel többen elmentek voksolni, mint korábban, ez nyilvánvalóan nagy legitimációt ad a megválasztott képviselőknek.A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes külön megköszönte a határon túli magyarok - köztük a vajdaságiak és a kárpátaljaiak - részvételét és szavazatait. "Egy nemzethez tartozunk, köszönöm nekik is, hogy nemzethűségről tanúságot téve ők is részt vettek a mostani voksoláson."Semjén Zsolt végül köszönetét fejezte ki a kormánypártok aktivistáinak az általuk "elvégzett heroikus munkáért".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.