Írjon nekünk

Közélet

Rozsdás, kiálló csavarba tenyerelt egy gyerek a Dugonics téren

/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Akár komolyabb baj is lehetett volna abból az esetből, melyet szerdán töltöttek fel egy szegedi Facebook-csoportba. A bejegyzés szerint ugyanis rozsdás csavarba tenyerelt egy fiú a Dugonics téren.

A kétségbeesett bejegyzésben megosztott fotón látható, hogy a Dugonics téri kör alakú padon valaki felfeszített egy deszkát, mely alól a rongálás hatására előbukkantak a rozsdás csavarok. Az eset sok felháborodott hozzászólást generált, többen szóvá tették, hogy nem tudnak vigyázni a rendezett környezetre.

Végül a posztoló a hozzászólásokban egyértelművé tette, hogy nem sebesedett ki a fia keze, viszont akár nagyobb baj is lehetett volna.

“Szerencsére nem vérzett ki a fiam keze, csak odajött és szólt, hogy szúrós szögbe nyúlt. De nincs sebe. Viszont ebből komolyabb baj is lehetett volna, mert előtte a másfél éves öccse játszott ott. Ezért gondoltam, hogy bejelentem és kérem, hogy csinálják meg” – írta a gyerek édesapja.

Végül az esetet a jarokelo.hu-n jelentették be, ahol csütörtök reggel válaszoltak is az édesapa bejelentésére. A Szegedi Környezetvédelmi Nonprofit Kft. munkatársa leírta, hogy soron kívül eltávolítják a rozsdás csavarokat. A kiálló csavarok kapcsán megjegyezte, hogy jellemzően nem javasolják ezt a fajta megoldást. “Szép a rejtett csavarozás, de sokkal kisebb a terhelhetősége, a “közterület-állósága”. A képen látható példa demonstrálja, hogy a köztéri bútorok fa alkatrészeit csak átmenő csavarozással lenne szabad elkészíteni, és nem fordulhatna elő ilyen veszélyes helyzet” – magyarázta.

Áprilisban történt már hasonló eset, amikor egy kisgyereknek sebesedett ki a keze a Vértó közelében. Akkor az eset kapcsán azok a híresztelések terjedtek el, hogy egy idős asszony szórt szét pengés, szöges és mérgező csapdákat kutyáknak, a kisgyerek pedig ezek egyikébe nyúlt bele egy homokozóban. Később a rendőrség nyomozói arra jutottak, hogy csupán a kommentelők költötték hozzá az idős asszonyról szóló történetet, ugyanis bizonyítékot nem találtak rá, az említett pengét, mely a gyerek sérülését okozhatta, a szülők kidobták egy közeli szemetesbe.

Kommentek

Hírzóna

B. Nagy László a migráció veszélyeire figyelmeztet

/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

Interjú készült a politikussal.

Tovább olvasom

Közélet

Vizsgálatot indított a Magyar Posta a Szegeden megbírságolt kézbesítőautó ügyében

/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az a kérdés, használta-e a figyelmeztető fényjelzést.

Tovább olvasom

Hírzóna

Rendkívüli nyitvatartás lesz a csongrádi kormányhivatalokban az EP-választás miatt

/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

A megyében hét település érintett.

Tovább olvasom

Aktuál