Közélet

Rozsdás, kiálló csavarba tenyerelt egy gyerek a Dugonics téren

Rozsdás, kiálló csavarba tenyerelt egy gyerek a Dugonics téren

2019. május 16., csütörtök
Rozsdás, kiálló csavarba tenyerelt egy gyerek a Dugonics téren

Akár komolyabb baj is lehetett volna abból az esetből, melyet szerdán töltöttek fel egy szegedi Facebook-csoportba. A bejegyzés szerint ugyanis rozsdás csavarba tenyerelt egy fiú a Dugonics téren.

A kétségbeesett bejegyzésben megosztott fotón látható, hogy a Dugonics téri kör alakú padon valaki felfeszített egy deszkát, mely alól a rongálás hatására előbukkantak a rozsdás csavarok. Az eset sok felháborodott hozzászólást generált, többen szóvá tették, hogy nem tudnak vigyázni a rendezett környezetre.

Végül a posztoló a hozzászólásokban egyértelművé tette, hogy nem sebesedett ki a fia keze, viszont akár nagyobb baj is lehetett volna. "Szerencsére nem vérzett ki a fiam keze, csak odajött és szólt, hogy szúrós szögbe nyúlt. De nincs sebe. Viszont ebből komolyabb baj is lehetett volna, mert előtte a másfél éves öccse játszott ott. Ezért gondoltam, hogy bejelentem és kérem, hogy csinálják meg" – írta a gyerek édesapja. Végül az esetet a jarokelo.hu-n jelentették be, ahol csütörtök reggel válaszoltak is az édesapa bejelentésére. A Szegedi Környezetvédelmi Nonprofit Kft. munkatársa leírta, hogy soron kívül eltávolítják a rozsdás csavarokat. A kiálló csavarok kapcsán megjegyezte, hogy jellemzően nem javasolják ezt a fajta megoldást. "Szép a rejtett csavarozás, de sokkal kisebb a terhelhetősége, a "közterület-állósága". A képen látható példa demonstrálja, hogy a köztéri bútorok fa alkatrészeit csak átmenő csavarozással lenne szabad elkészíteni, és nem fordulhatna elő ilyen veszélyes helyzet" – magyarázta. Áprilisban történt már hasonló eset, amikor egy kisgyereknek sebesedett ki a keze a Vértó közelében. Akkor az eset kapcsán azok a híresztelések terjedtek el, hogy egy idős asszony szórt szét pengés, szöges és mérgező csapdákat kutyáknak, a kisgyerek pedig ezek egyikébe nyúlt bele egy homokozóban. Később a rendőrség nyomozói arra jutottak, hogy csupán a kommentelők költötték hozzá az idős asszonyról szóló történetet, ugyanis bizonyítékot nem találtak rá, az említett pengét, mely a gyerek sérülését okozhatta, a szülők kidobták egy közeli szemetesbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.