Hírzóna

Rendkívüli nyitvatartás van a kormányablakokban és okmányirodákban

Rendkívüli nyitvatartás van a kormányablakokban és okmányirodákban

2019. május 26., vasárnap
Rendkívüli nyitvatartás van a kormányablakokban és okmányirodákban

Vasárnap is rendkívüli nyitvatartás van a kormányablakokban, okmányirodákban, hogy a lejárt személyi okmányok helyett újakat igényelhessenek a választópolgárok.

A választási törvény szerint csak azok vehetnek részt a szavazáson, akik érvényes okmányokkal igazolni tudják magukat, és lakcímkártyájukat is magukkal viszik. Akiknél nincsenek ott a szükséges okmányok, azok nem voksolhatnak. Minden választásnál akadnak azonban olyanok, akik csak a szavazatszámláló bizottság előtt szembesülnek azzal, hogy lejárt valamelyik személyi okmányuk. A Miniszterelnökség korábban közölte: annak érdekében, hogy minden választásra jogosult szavazhasson az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán, a választás hétvégéjén, szombaton és vasárnap rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakkal, okmányirodával rendelkező településeken. A nyitva tartó kormányablakok és okmányirodák listája a

https://kormanyablak.hu/hu/rendkivuli-nyitvatartas

címen érhető el. Az érintett kormányablakok és okmányirodák vasárnap 6 és 19 óra között vannak nyitva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.