Pert vesztett első fokon a szegedi „börtönválogatott”

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidelitast perelték be, amiért a szervezet „börtönválogatottas” plakátokkal pakolta tele a fél várost, miután első fokon börönre ítélték Botka László közvetlen, bizalmi munkatársait.

Korponyai Ernő, a Fidelitas szegedi vezetője újra megmutatta azt a bizonyos plakátot, amiért
pert indítottak az azon szereplő városvezetők. “Itt láthatják azt a plakátot, amit tavaly ősszel tettünk közzé, miután hűtlen kezelésért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, Solymos László alpolgármestert, Botka László helyettesét és Kalmár Gábor polgármesteri kabinetfőnököt a Gyulai Járásbíróság első fokon – mutatta büszkén a fiatal politikus, aki hozzátette, 5 millió forintot követeltek tőlük az egyelőre nem jogerősen elítélt városvezetők.

A Szegedi Törvényszék elsőfokú ítéletében jogsértés hiányában elutasította Mózes Ervin, Solymos László és Kalmár Gábor keresetét.

Azaz az ítélet szerint nem volt jogsértő a Fidelitas Börtönválogatottas kampánya.

“Nyilvánvaló, hogy Botka embereinek fáj az igazság. A Szegedi Törvényszék ítélete csak megerősített bennünket abban, hogy az igazság mellett mindig ki kell állni, még akkor is, ha a helyi hatalom képviselői mindent megtesznek azért, hogy elhallgattassanak” – közölte Korponyai.

Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke felháborítónak és megdöbbentőnek nevezte, hogy „a helyi hatalom birtokosai ilyen dühödt erővel és arroganciával támadtak a fiatalokra.”

“Ezek a fiatalok nem tettek mást, csak az igazságot tárták az emberek elé a szegedi parkolási botrányként elhíresült ügyben” – közölte az alelnök, aki hangsúlyozta, „mélységesen elítélik azt, hogy a helyi – velejéig korrupt és arrogáns – baloldal fiatal embereket vegzáljon azért, mert nyíltan vállalják véleményüket.”

Előző sztori

Bevallotta tettét a röszkei falfirkáló

Következő sztori

Életfogytiglanra ítélték a petőfiszállási nő gyilkosát

Legutóbbi hasonló cikkek