Közélet

Pert vesztett első fokon a szegedi „börtönválogatott”

Pert vesztett első fokon a szegedi „börtönválogatott”

2019. május 9., csütörtök
Pert vesztett első fokon a szegedi „börtönválogatott”

A Fidelitast perelték be, amiért a szervezet „börtönválogatottas” plakátokkal pakolta tele a fél várost, miután első fokon börönre ítélték Botka László közvetlen, bizalmi munkatársait.

Korponyai Ernő, a Fidelitas szegedi vezetője újra megmutatta azt a bizonyos plakátot, amiért pert indítottak az azon szereplő városvezetők. "Itt láthatják azt a plakátot, amit tavaly ősszel tettünk közzé, miután hűtlen kezelésért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, Solymos László alpolgármestert, Botka László helyettesét és Kalmár Gábor polgármesteri kabinetfőnököt a Gyulai Járásbíróság első fokon – mutatta büszkén a fiatal politikus, aki hozzátette, 5 millió forintot követeltek tőlük az egyelőre nem jogerősen elítélt városvezetők.

A Szegedi Törvényszék elsőfokú ítéletében jogsértés hiányában elutasította Mózes Ervin, Solymos László és Kalmár Gábor keresetét.

Azaz az ítélet szerint nem volt jogsértő a Fidelitas Börtönválogatottas kampánya.

"Nyilvánvaló, hogy Botka embereinek fáj az igazság. A Szegedi Törvényszék ítélete csak megerősített bennünket abban, hogy az igazság mellett mindig ki kell állni, még akkor is, ha a helyi hatalom képviselői mindent megtesznek azért, hogy elhallgattassanak" – közölte Korponyai.

Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke felháborítónak és megdöbbentőnek nevezte, hogy „a helyi hatalom birtokosai ilyen dühödt erővel és arroganciával támadtak a fiatalokra.”

"Ezek a fiatalok nem tettek mást, csak az igazságot tárták az emberek elé a szegedi parkolási botrányként elhíresült ügyben" – közölte az alelnök, aki hangsúlyozta, „mélységesen elítélik azt, hogy a helyi - velejéig korrupt és arrogáns - baloldal fiatal embereket vegzáljon azért, mert nyíltan vállalják véleményüket.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.