///

Folyamatos gondot jelentenek az illegális hulladéklerakók Csongrád megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szélmalomharcot vív a Magyar Közút az út menti szemetelőkkel Csongrád megyében is. Az illegális hulladéklerakás folyamatos problémát jelent az 5-ös, az 55-ös főút és a 47-es vásárhelyi elkerülője mellett – írja cikkében a Délmagyar.

– Az illegális szemétlerakást elsősorban a főutak melletti parkolókban, illetve a határátkelőket megelőző útszakaszokon tapasztaljuk. Többek között az 5-ös és az 55-ös számú főúton, illetve az 47-es számú főút hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszán jelentkezik a legrendszeresebben a probléma – közölte a portál érdeklődésére a Magyar Közút Nzrt.

Múlt hétfőn tartott országos szemétszedő akciót az állami közútkezelő cég Jobb, ha el se dobod! néven. Közel ezer tonna hulladékot gyűjtöttek össze a kezelésükben lévő utak mellől a cég munkatársai és az önkéntesek. 12 ezren mintegy 400 helyszínen szedték a szemetet, és a társaság 93 mérnökségének több száz teherautója dolgozott az összegyűlt mennyiség elszállításán.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Megsüllyedt a burkolat, bont a Szegedi Vízmű

Következő sztori

A matematika írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák