Sport

Mozgásra buzdít a megyei tisztifőorvos a Magyar Sport Napján

Mozgásra buzdít a megyei tisztifőorvos a Magyar Sport Napján

2019. május 6., hétfő
Mozgásra buzdít a megyei tisztifőorvos a Magyar Sport Napján

Május 6-án van a Magyar Sport Napja. 1875-ben ezen a napon rendezte a Magyar Athletikai Club a kontinens első szabadtéri sportversenyét Budapesten. Ennek emlékére a kormány 2000. május 2-án hozott határozata alapján minden év május 6-án a magyar sportot ünnepeljük.

A megyei tisztifőorvos a jeles nap kapcsán arra hívja fel a figyelmet, hogy a sportolás nemcsak a testre, hanem a lélekre és a szellemre is pozitív hatással van. Érdemes tehát minden nap mozogni.

1. Kezdés előtt keressünk fel egy sportorvost, hiszen egy átfogó vizsgálat sokat segíthet, hogy melyik sport is a legideálisabb a számunkra. 2. Minden nap egy keveset mozogjunk, akár napi 30 perc is elég – legfőképpen ülőmunka mellett! 3. Tűzzünk ki reális, elérhető célokat! 4. Készítsünk edzéstervet, akár külső edző segítségével! 5. Örüljünk az apró elért eredményeknek is! 6. Megfelelő folyadékbevitelre és egészséges táplálkozásra is ügyelnünk kell. …És, ami a legfontosabb, még ma kezdjük el!

Hódmezővásárhelyen már vasárnap

megünnepelték

a Magyar Sport Napját, amelynek keretében a helyi sportközösségek tartottak bemutatókat. Bár az időjárás nem kedvezett az eredetileg szabadtérre szervezett programnak, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ megtelt sportolókkal és érdeklődőkkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.