Közélet

Meghalt Niki Lauda

Meghalt Niki Lauda

2019. május 21., kedd
Meghalt Niki Lauda

Meghalt Niki Lauda, háromszoros világbajnok Forma-1-es pilóta, halálhírét családja közölte.Lauda 70 éves volt, versenyzőként és cégvezetőként is maradandót alkotott az autóversenyzésben és a légi közlekedésben.Hónapok óta súlyos beteg volt, az életét többször is megmentették - írja az Origo.

Hosszú betegség után, 70 éves korában meghalt Niki Lauda, a Forma-1 korábbi háromszoros világbajnoka, az egyetlen pilóta, aki a sportág történetének két legsikeresebb csapatával, a Ferrarival (1975, 1977) és a McLarennel (1984) is világbajnoki címet nyert. Versenyzői pályafutása után több légitársaságot is alapított, valamint csapatfőnökként is sikereket ért el, elsősorban a Mercedesszel. Lauda 8 hónappal ezelőtt esett át tüdőátültetésen, utána két hónapot kórházban volt. Január elején lett ismét rosszul, azóta folyamatosan kezelték, de állapota egyre romlott. Az utolsó napokban leálltak a veséi. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Picture-Alliance/AFP)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.