Hírzóna

Lopott autóban csempészett egy török férfit egy bolgár sofőr Nagylakon

Lopott autóban csempészett egy török férfit egy bolgár sofőr Nagylakon

2019. május 23., csütörtök
Lopott autóban csempészett egy török férfit egy bolgár sofőr Nagylakon

Egy lopott autóban elrejtve csempészett Magyarországra egy török férfit egy trélert vontató bolgár sofőr, az ügyészség indítványozta letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a bolgár férfit az államhatár átlépéséhez vagyoni haszonszerzés céljából segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsítják. A férfi szombatra virradóra jelentkezett belépésre a nagylaki közúti határátkelőhelyen. A férfi egy autót és egy hozzá kapcsolt trélert vezetett, amelyen egy spanyol személygépkocsit szállított. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a szállított gépkocsit a német hatóságok körözik. A sofőrt ezért előállították, a gépjárművet pedig lefoglalták. A lopott gépkocsit egy szegedi telepre szállították, ahol órákkal később a biztonsági őr észrevette, hogy a járműből egy férfi mászik ki. Az elfogott török állampolgár elismerte, hogy a magyar határ előtti utolsó romániai autópálya-pihenőben rejtőzött el a bolgár férfi utasításának megfelelően a szállított autóban. Ezer eurót kellett volna fizetnie azért, hogy a sofőr Ausztriába szállítsa.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.