Közélet

Kiderült, kik a legjobb mesterek két keréken Csongrád megyében

Kiderült, kik a legjobb mesterek két keréken Csongrád megyében

2019. május 13., hétfő
Kiderült, kik a legjobb mesterek két keréken Csongrád megyében

A kerékpáros közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei fordulójából egy ruzsai és egy szegedi diák jutott az országos döntőbe - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A Csongrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság május 11-én a Szegedi Rendőrkapitányság épületében rendezte meg a Ki a mester két keréken?közlekedésbiztonsági verseny megyei fordulóját. A vetélkedőn 10-12 éves tanulók mérték össze tudásukat. A megmérettetés két részből állt: a kerékpáros közlekedési szabályokat érintő KRESZ-tesztlap kitöltését követően ügyességi pályát teljesítettek a versenyzők. A lányoknál Szűcs Réka teljesített a legjobban, aki a Ruzsai Általános Iskola diákja, a második Bánfi Laura lett aMindszenti Általános Iskolából. A harmadik helyezést testvére, Bánfi Brenda érte el, aki szintén a Mindszenti Általános Iskola tanulója. A fiúknál a szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulója, Lippai Marcell végzett az első helyen. Második a Kisteleki Általános Iskola tanulója, Jéga-Szabó Zsombor lett, harmadik pedig Novák Bálint a makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégiumból. A vetélkedő első helyezett lány és fiú versenyzője képviseli Csongrád megyét a Ki a mester két keréken?országos döntőjén, amelynek május 21-22-én Tata ad otthont. Az országos verseny első helyezettjei pedig a szeptember 13-15. között zajló Nemzetközi Bajnokságon képviselik majd hazánkat Genfben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.